Ανακάλυψαν γονίδια «ζόμπι» που ενεργοποιούνται μετά τον θάνατο του ανθρώπου

Must Read

Ερευνητές αμερικανικού πανεπιστημίου ανακάλυψαν γονίδια που λειτουργούν σαν να ήταν… ζόμπι, καθώς «ανασταίνονται» μετά τον θάνατο του ανθρώπου. Πρόκειται για ειδικά γονίδια μιας συγκεκριμένης ομάδας κυττάρων του εγκεφάλου, τα οποία παρουσιάζουν αυξημένη λειτουργία ακόμη και ώρες αφότου η καρδιά και ο εγκέφαλος σταματήσουν να λειτουργούν.

Στην έρευνα που δημοσίευσαν στο επιστημονικό περιοδικό «Scientific Reports» οι ερευνητές του πανεπιστημίου Ιλινόις στο Σικάγο αποκαλύπτουν ότι πρόκειται για τα γονίδια των νευρογλοιακών κυττάρων του εγκεφάλου. Τα συγκεκριμένα κύτταρα περιβάλλουν τους νευρώνες των εγκεφαλικών νευρικών κυττάρων και μεταξύ άλλων είναι επιφορτισμένα με την αντιμετώπιση οποιασδήποτε φλεγμονής δημιουργηθεί στον εγκέφαλο, ώστε να μην επηρεάσει τη λειτουργία των εγκεφαλικών κυττάρων που προστατεύουν.

Λειτουργούν με εντατικούς ρυθμούς μετά τον θάνατο

Η ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον δρα Jeffrey Loeb ανακάλυψε ότι τα γονίδια που περιλαμβάνουν τις πληροφορίες για την αντιφλεγμονώδη δράση των νευρογλοιακών κυττάρων ενεργοποιούνται και μάλιστα λειτουργούν με εντατικούς ρυθμούς, μετά τον θάνατο του ανθρώπου.

Για να καταλήξουν στο παραπάνω συμπέρασμα, οι ερευνητές μελέτησαν τη λειτουργία όλων των γονιδίων των εγκεφαλικών κυττάρων σε κομμάτια εγκεφάλου που αφαιρέθηκαν κατά τη διάρκεια εγχειρήσεων. Τα κομμάτια αυτά αφέθηκαν σε θερμοκρασία δωματίου για 24 ώρες, έτσι ώστε να προσομοιωθούν με ακρίβεια όλες οι αλλοιώσεις που γίνονται στον εγκέφαλο όταν πεθαίνει κάποιος.

Οι ερευνητές συνδέουν το φαινόμενο της έκφρασης των γονιδίων των νευρογλοιακών κυττάρων του εγκεφάλου μετά θάνατον με τη αντιφλεγμονώδη δράση των κυττάρων αυτών.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This