Δευτέρα 17/5/2021

Χάπι της Pfizer θα μετατρέπει σε απλή ίωση τον Covid-19

Κλινικές δοκιμές για ένα χάπι το οποίο θα μπορούσε να αλλάξει μια και καλή την αντιμετώπιση του Covid-19, καθώς θα τον μετατρέψει σε μια απλή ίωση, άρχισε η Pfizer. Περιέχει δραστική ουσία που δεν επιτρέπει στον κορωνοϊό SARS-CoV-2 να εξαπλωθεί στον οργανισμό που έχει μολύνει και έτσι αποτρέπει τις σοβαρές μορφές του Covid-19.

Η θεραπεία του Covid-19 που έχουν στο μυαλό τους οι ερευνητές, όπως αναφέρει το Bloomberg, προβλέπει τη χορήγηση του χαπιού στον ασθενή δύο φορές την ημέρα επί πέντε ημέρες από τη στιγμή που θα εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα.

Σε ανθρώπους που νοσούν από γρίπη

Το σκεύασμα βασίζεται στη δραστική ουσία molnupiravir, έναν αναστολέα πρωτεάσης, ο οποίος δεν επιτρέπει τη συνέχιση της αναπαραγωγής του κορωνοϊού, μπλοκάροντας ένα κομβικής σημασίας ένζυμό του. Το Bloomberg επισημαίνει ότι η molnupiravir είναι ουσία παρόμοια με τη οσελταμιβίρη, έναν αναστολέα πρωτεάσης, ο οποίος χορηγείται με επιτυχία σε ανθρώπους που νοσούν από γρίπη και δεν επιτρέπει στον ιό της να μεταδίδεται από τα μολυσμένα κύτταρα στα υγιή.

Στην πρώτη φάση των κλινικών δοκιμών που έχουν ήδη αρχίσει, η Pfizer εξετάζει κατά πόσο είναι ασφαλής η λήψη του χαπιού από τους ανθρώπους. Αν επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο, οι ερευνητές θα περάσουν στη δεύτερη φάση, όπου θα εξεταστεί η αποτελεσματικότητα του χαπιού στους ανθρώπους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ