Με συμπτώματα από τον ιό ακόμη και 8 μήνες μετά

Κόπωση και απώλεια όσφρησης

Must Read

Άνθρωποι που περνούν τον Covid-19 με ήπια συμπτώματα μπορεί να συνεχίζουν να τα έχουν ακόμα και οκτώ μήνες μετά! Ερευνητές διαπίστωσαν ότι ένας στους 10 εργαζομένους υγείας ανέφεραν κόπωση ή απώλεια γεύσης και όσφρησης πάνω από 30 εβδομάδες αφότου είχαν ξεπεράσει τη νόσο και είχαν βγει αρνητικοί.

Επιπλέον, δήλωσαν ότι τα μέτρια με βαριά συμπτώματα που βίωναν είχαν αρνητική επίδραση στη δουλειά, στην κοινωνική και την προσωπική τους ζωή. Αυτά είναι τα συμπεράσματα νέας έρευνας που πραγματοποίησαν επιστήμονες του Karolinska Institutet στη Στοκχόλμη της Σουηδίας, οι οποίοι τονίζουν ότι τα ευρήματα τους παρέχουν περαιτέρω στοιχεία για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.

Κόπωση

Το πιο κοινό σύμπτωμα μακράς διαρκείας ήταν η απώλεια όσφρησης, το οποίο είχε το 14,6% για τουλάχιστον δύο μήνες μετά και το 9% για οκτώ μήνες μετά. Την τριάδα με τα πιο συχνά συμπτώματα μακράς διαρκείας συμπληρώνουν η κόπωση και απώλεια γεύσης.

«Ερευνήσαμε την παρουσία των μακροχρόνιων συμπτωμάτων έπειτα από ήπια Covid-19 σε σχετικά νέους και υγιείς εργαζομένους και διαπιστώσαμε τα κυρίαρχα συμπτώματα που επιμένουν, την απώλεια γεύσης και όσφρησης. Η κόπωση και τα αναπνευστικά προβλήματα μπορούν επίσης να είναι μακράς διαρκείας, αλλά όχι το ίδιο συχνά» σχολιάζει η δρ Σαρλότν Τάλιν, που συμμετείχε στην έρευνα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This