Ελπίδες από το νέο εμβόλιο Τakis με όνομα εμπνευσμένο από την Ελλάδα

H ονομασία της εταιρίας προέρχεται από το ελληνικό επίθετο «ταχύς»

Must Read

Εμβόλιο ιταλικής παραγωγής κατά του Covid-19, με όνομα εμπνευσμένο από την Ελλάδα, έδωσε ενθαρρυντικά αποτελέσματα στις δοκιμές σε πειραματόζωα και πλέον πέρασε στην πρώτη φάση των κλινικών δοκιμών.

Το εμβόλιο έχει πάρει την ονομασία «Takis» από την ομώνυμη εταιρία που το παράγει, με τη βοήθεια της Rottapharm Biontech. Ο ιδρυτής της εταιρίας Takis Λουίτζι Αουρισίκιο εξήγησε ότι «η ονομασία της εταιρίας προέρχεται από το ελληνικό επίθετο “ταχύς”, διότι στόχος των ερευνητών είναι να μπορέσουν να προσφέρουν με μεγάλη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα θεραπευτικές λύσεις».

Το εμβόλιο Takis, όπως εξήγησαν οι δημιουργοί του μιλώντας στα μέλη της Ενωσης Ξένων Ανταποκριτών της Ρώμης, βασίζεται στο DΝΑ και είναι «το πρώτο αυτού του είδους στην Ευρώπη». Οι έρευνες βρίσκονται στην πρώτη φάση των κλινικών δοκιμών, στις οποίες συμμετέχουν 80 εθελοντές, έχοντας δώσει ενθαρρυντικά αποτελέσματα τόσο κατά τη δοκιμή του στο εργαστήριο όσο και σε πειραματόζωα.

Εως τώρα για τις έρευνες του εμβολίου Takis έχουν διατεθεί 7.000.000 ευρώ, αλλά οι υπεύθυνοι φιλοδοξούν να εξασφαλίσουν και κρατική συμμετοχή. Αν όλα πάνε καλά, σύμφωνα με τον Αουρισίκιο, το εμβόλιο Takis θα τεθεί προς αξιολόγηση από τις υγειονομικές Αρχές της Ιταλίας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενώ εκτιμάται ότι θα διατεθεί στην αγορά σε περίπου έναν χρόνο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This