Δευτέρα 17/5/2021

Ο τρόπος κατανάλωσης του φαγητού «μαρτυρά» τον χαρακτήρα μας

Συχνά λέμε ότι «είμαστε αυτό που τρώμε». Φαίνεται όμως ότι ο τρόπος με τον οποίο τρώμε αφήνει και κάποια ίχνη για τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφερόμαστε, καθώς και για τον χαρακτήρα μας.

Με άλλα λόγια, η διατροφική μας συμπεριφορά ενδέχεται να αποκαλύπτει και κάποιες πτυχές της προσωπικότητάς μας. Πρόσφατα, μάλιστα, η ειδική σε θέματα διατροφικής συμπεριφοράς Juliet A. Boghossian ξεχώρισε έξι από τους πιο συχνούς τρόπους κατανάλωσης φαγητού και τα στοιχεία της προσωπικότητας που είναι πιθανόν να κρύβονται πίσω από καθέναν από αυτούς.

  1. Η συνήθεια να τρώει κάποιος αργά παραπέμπει σε έναν άνθρωπο πεισματάρη και επίμονο, ο οποίος βάζει τον εαυτό του πάνω απ’ όλα. Παρ’ όλα αυτά, αν τρώτε με την ησυχία σας το φαγητό σας, σίγουρα είστε και ένας άνθρωπος που ξέρει να απολαμβάνει τη στιγμή
  2. Από την άλλη, αν κάποιος τρώει βιαστικά, «κρύβει» έναν άνθρωπο που μπορεί να κάνει πολλά πράγματα ταυτόχρονα και είναι τυπικός σε προθεσμίες. Αντίθετα με όσους τρώνε αργά, όσοι τρώνε γρήγορα είναι πιο πιθανόν να βάζουν άλλους ανθρώπους πάνω από τον εαυτό τους.
  3. Αν απεχθάνεστε οι τροφές στο πιάτο σας να ακουμπούν η μία την άλλη, τότε κατά πάσα πιθανότητα η τάξη και η οργάνωση παίζουν σπουδαίο ρόλο στη ζωή σας. Ωστόσο, τα άτομα αυτά, παρ’ όλο που τα καταφέρνουν μια χαρά στην οργάνωση του σπιτιού ή του γραφείου τους, φαίνεται ότι δυσκολεύονται να μοιράσουν αρμοδιότητες σε άλλους, επειδή θεωρούν ότι τα πράγματα πρέπει να γίνονται με τον δικό τους τρόπο.
  4. Οι άνθρωποι που τρώνε ενός είδους τροφή τη φορά είναι συνήθως άτομα δύσκαμπτα. Οι περισσότεροι είναι μεθοδικοί, ενώ δίνουν σημασία στη λεπτομέρεια σε ό,τι κι αν κάνουν. Παράλληλα, φοβούνται την αλλαγή και συνήθως δυσκολεύονται να ακολουθήσουν το ρεύμα της εποχής τους.
  5. Όσοι μασάτε το φαγητό σας πλαταγίζοντας ή ρουφάτε τη σούπα τους κάνοντας θόρυβο, έχετε ελεύθερο πνεύμα και δεν σας απασχολεί η γνώμη των άλλων. Κατά βάση είστε άνθρωποι ευθείς και ειλικρινείς. Όμως, επειδή δεν σας νοιάζει τι λένε οι άλλοι για εσάς, μπορεί να θεωρηθείτε αγενείς, χωρίς να ισχύει κάτι τέτοιο.
  6. Αν διαρκώς αναζητάτε μια νέα γευστική εμπειρία και αποζητάτε τις εξωτικές γεύσεις, τότε μάλλον σας αρέσει να παίρνετε ρίσκα. Αναμφίβολα αναζητάτε την περιπέτεια σε κάθε πτυχή της ζωής σας και οι γύρω σας σάς βλέπουν ως κοινωνικούς και γενναίους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ