Παρενέργεια των εμβολίων ο έρπης ζωστήρας!

Σε ανθρώπους με αυτοάνοσες φλεγμονώδεις ρευματικές παθήσεις

Must Read

Μια νέα πιθανή παρενέργεια των εμβολίων κατά του Covid-19 εντόπισαν γιατροί στο Ισραήλ, που παρατήρησαν ότι έξι εμβολιασμένοι εμφάνισαν συμπτώματα έρπητα ζωστήρα. Οι ερευνητές του Tel Aviv Sourasky Medical Center και του Carmel Medical Center στη Χάιφα, σύμφωνα με την «Jerusalem Post», στην έρευνα που δημοσίευσαν πρόσφατα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο εμβολιασμός για τον κορωνοϊό SARS-CoV-2 μπορεί να συνδέεται με κίνδυνο εμφάνισης έρπητα ζωστήρα σε ανθρώπους με αυτοάνοσες φλεγμονώδεις ρευματικές παθήσεις (AIIRD).

Ομάδα ελέγχου

Στην έρευνα συμμετείχαν 491 ασθενείς με AIIRD και 99 υγιείς εθελοντές που λειτούργησαν ως ομάδα ελέγχου. Διαπιστώθηκε ότι από τους 491 ασθενείς έξι εμφάνισαν έρπητα ζωστήρα, ο οποίος εκδηλώνεται με μικρούς ερυθρούς ερεθισμούς στο δέρμα, που προκαλούν κνησμό, και μπορεί να οδηγήσει σε «μεθερπητική νευραλγία», μια κατάσταση συνεχούς πόνου. Οι πέντε από τους έξι ασθενείς ήταν νεαρής ηλικίας, είχαν ήπια συμπτώματα αυτοάνοσης πάθησης AIIRD και λάμβαναν ελάχιστα ή καθόλου φάρμακα για την αντιμετώπισή της. «Δεν μπορούμε να πούμε ότι το εμβόλιο είναι η αιτία» της εμφάνισης του έρπητα ζωστήρα, επισήμανε η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Victoria Furer. «Μπορούμε να πούμε ότι (σ.σ.: το εμβόλιο κατά του Covid-19) ενδέχεται να αποτελέσει το έναυσμα (σ.σ.: που θα οδηγήσει στον έρπητα ζωστήρα) σε κάποιους ασθενείς» πρόσθεσε η ρευματολόγος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καταγγελία για εργασιακό bullying: «Την απείλησαν και την ανάγκασαν να παραιτηθεί επειδή έβγαινε στη σύνταξη»

Μία σοβαρότατη καταγγελία που αφορά σε εργασιακό εκφοβισμό, έρχεται στο «φως», με πρωταγωνίστρια μία 60χρονη, που απασχολείτο σε ιδιωτική...

More Articles Like This