«Κραυγή αγωνίας» από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης λόγω έλλειψης αίματος

Must Read

Σε ακυρώσεις προγραμματισμένων χειρουργείων καθώς και μεταγγίσεων σε ασθενείς  με μεσογειακή αναιμία έχουν οδηγήσεις οι σοβαρές ελλείψεις αίματος στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Το πρόβλημα επιδεινώθηκε σταδιακά από την αρχή του καλοκαιριού μέχρι και σήμερα, καθώς τη συγκεκριμένη περίοδο παρατηρείται χαμηλή προσέλευση των αιμοδοτών.

Όπως αναφέρει στο grtimes η γραμματέας του Ελληνικού Συλλόγου Θαλασσαιμίας, Στέλλα Μηνά, οι ασθενείς με μεσογειακή αναιμία (ή αλλιώς θαλασσαιμικοί) αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα στη Θεσσαλονίκη μέσα στο καλοκαίρι, καθώς χρειάζονται 70 περίπου μονάδες αίματος ημερησίως, οι οποίες είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν. Η ίδια λέει πως εάν δεν μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες των πασχόντων, τους παρέχεται μια μονάδα αίματος στην μετάγγιση.

Διαφορετική είναι η ανάγκη για τους ασθενείς που χρειάζονται χειρουργείο, αφού μπορούν να μεταγγίσουν ακόμα και με αίμα διαρκείας ως και 40 ημερών.

Από το νοσοκομείο Θεαγένειο αναφέρουν πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και με τα χειρουργεία τα οποία έχουν προγραμματιστεί, τονίζοντας πως τα ψυγεία είναι άδεια.

Την κατάσταση επιδεινώνει το γεγονός πως οι περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης έμειναν και μένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε καραντίνα λόγω κρουσμάτων ελονοσίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This