Οι μητέρες σπανίως μεταδίδουν τον ιό στα βρέφη

Σύμφωνα με έρευνα στον Καναδά

Must Read

Με την πιθανότητα μετάδοσης του κορωνοϊού από τις μητέρες στα βρέφη ασχολήθηκαν οι επιστήμονες στο Οντάριο του Καναδά και δημοσίευσαν τα συμπεράσματά τους στο περιοδικό «JAMA Network open». Σύμφωνα με αυτούς, από το σύνολο των 96.689 βρεφών που γεννήθηκαν στην περιοχή του Οντάριο, ελέγχθηκαν για SARS-CoV-2 τα 6.176 (6,4%), με τα 1.724 (1,8%) εξ αυτών να ελέγχονται τις πρώτες δύο εβδομάδες μετά τη γέννηση (νεογνικός έλεγχος).

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι μόνο 177 βρέφη (2,9% αυτών που εξετάστηκαν) ήταν θετικά στον SARS-CoV-2. Η διάμεση ηλικία για τα θετικά βρέφη κατά τη διάγνωση ήταν 108 ημέρες, ενώ λιγότερα από 12 περιστατικά βρέθηκαν θετικά στον νεογνικό έλεγχο. Από το σύνολο των 177 θετικών βρεφών τα 90 (50,9%) είχαν γεννηθεί από μητέρες που είχαν διαγνωστεί με SARS-CoV-2 κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Από τις 82.484 μητέρες οι 156 (0,2%) βρέθηκαν θετικές στον SARS-CoV-2 σε διάστημα δύο εβδομάδων κατά τον τοκετό και μόνο έξι βρέφη (3,9%) που γεννήθηκαν από αυτές τις μητέρες διαγνώστηκαν με SARS-CoV-2 κατά τον νεογνικό έλεγχο, ενώ άλλα εννέα (5,8%) βρέθηκαν θετικά αργότερα, κατά την πρώιμη βρεφική ηλικία. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για 20 από τα 43 βρέφη (46,5%) που γεννήθηκαν από θετικές μητέρες σε διάστημα δύο εβδομάδων κατά τον τοκετό δεν ήταν εφικτό να πραγματοποιηθεί έλεγχος για SARS-CoV-2. Τα αποτελέσματα της μελέτης είναι αισιόδοξα, καθώς υποδεικνύουν ότι η μετάδοση από μητέρα σε παιδί στα πρώιμα αλλά και σε μετέπειτα στάδια της ζωής είναι σπάνια. Τα αποτελέσματα βρίσκονται, άλλωστε, σε συμφωνία με προηγούμενες μελέτες, που δεν ανέφεραν κάθετη μετάδοση του SARS-CoV-2.

Τα συστηνόμενα μέτρα προστασίας στο Οντάριο του Καναδά δεν αναφέρουν απομόνωση του νεογνού από τις θετικές μητέρες, ενώ συστήνονται η χρήση μάσκας και η τήρηση του μέτρου της φυσικής απόστασης. Η μελέτη μάλιστα υποστηρίζει τη μη αναγκαιότητα απομόνωσης του νεογνού από τη θετική μητέρα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This