Μια έχιδνα μειώνει την αναπαραγωγή του κορωνοϊού!

Ερευνητές ανακάλυψαν ότι μια από τις ουσίες που περιέχει το δηλητήριό της, δεν επέτρεψε σε πειραματόζωα τον πολλαπλασιασμό του κορωνοϊού

Must Read

Το δηλητήριο από τη βραζιλιάνικη έχιδνα μπορεί να κρύβει το μυστικό για τη θεραπεία της λοίμωξης του κορωνοϊού SARS-CoV-2, καθώς ερευνητές ανακάλυψαν ότι μια από τις ουσίες που περιέχει δεν επέτρεψε σε πειραματόζωα τον πολλαπλασιασμό του κορωνοϊού.

Την έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Molecules», διεξήγαγαν ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Rafael Guido του University of Sao Paulo της Βραζιλίας. Η ερευνητική ομάδα διαπίστωσε ότι ουσία δηλητηρίου που ελήφθη από την εξαιρετικά δηλητηριώδη οχιά της Νότιας Αμερική jararacussu ανέστειλε την ικανότητα του κορωνοϊού να αναπαράγεται στα κύτταρα μαϊμούδων κατά 75%, χωρίς να βλάψει τα ίδια τα κύτταρα ή όσα τα περιτριγυρίζουν.

Η ουσία είναι ένα πεπτίδιο, το οποίο αποτελείται από σύνολο αμινοξέων και έχει την ικανότητα να συνδέεται με ένζυμο του κορωνοϊού, το οποίο είναι γνωστό ως PLPro. Το PLPro παίζει κομβικό ρόλο στην αναπαραγωγή του κορωνοϊού και όταν ενώνεται με το πεπτίδιο του δηλητηρίου, απενεργοποιείται. Οι ερευνητές επισήμαναν ότι η ανακάλυψή τους μπορεί να αποτελέσει το πρώτο βήμα για τη δημιουργία θεραπείας του Covid-19.

Τόνισαν, δε, ότι μπορεί να έλαβαν το πεπτίδιο από τα φίδια, ωστόσο έχει διαπιστωθεί ότι μπορεί να παραχθεί και στο εργαστήριο, γεγονός που σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητο το κυνήγι των φιδιών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This