Στην «εντατική» το νοσοκομείο της Κυπαρισσίας – Ξέμεινε από χειρουργό και νεφρολόγο

Must Read

Σοβαρό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, με κερασάκι στην τούρτα, αλλά πολύ σημαντικό, την αναστολή λειτουργίας της  Χειρουργικής του κλινικής. Εξάλλου, υπολειτουργεί και η Παθολογική κλινική όπως και η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού!

Όλο το πρόβλημα ήρθε στο φως μετά την διακομιδή -σήμερα το πρωί- βαριά τραυματισμένης γυναίκας, η οποία έπρεπε τουλάχιστον να εξεταστεί, και να ελέγξουν για το αν έπρεπε να χειρουργηθεί. Χωρίς χειρουργό, όμως, και με τον επικουρικό να λείπει σε άδεια, δεν μπορούσε να γίνει τίποτα…

Για αυτόν τον λόγο, η ΠΟΕΔΥΝ εξέδωσε δριμεία ανακοίνωση, όπου καταδικάζει τις  ενέργειες του Διοικητή των Νοσοκομείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, τον οποίο θεωρεί υπαίτιο για αυτό που συμβαίνει, αφού προώθησε την αποψίλωση του νοσοκομείου. Όπως αναφέρει μάλιστα, η λειτουργία της Χειρουργικής κλινικής έχει ανασταλεί από τον περασμένο Απρίλιο, επειδή έχει μετακινηθεί ο Δ/ντης της κλινικής στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Για τον ίδιο λόγο υπολειτουργεί και η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Ο Διοικητής των Νοσοκομείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, που διακρίθηκε από τις διθυραμβικές αναρτήσεις υπέρ Πολάκη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την κατάσταση της Δημόσιας Υγείας, διέλυσε το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας μετακινώντας γιατρούς στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και παρακολουθεί ως θεατής την αποψίλωση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας από γιατρούς βασικών ειδικοτήτων.

Τακτικότατα επισκέπτεται το Υπουργείο Υγείας, περισσότερο από κάθε Διοικητή. Τι έκανε για τη στελέχωση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας που διοικεί;».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας καλύπτει την περιοχή της Τριφυλίας και μέρος του Νομού Ηλείας (Ζαχάρω) εξυπηρετεί πάνω από 50.000 μόνιμους κατοίκους και το καλοκαίρι ο πληθυσμός υπερτριπλασιάζεται λόγω των παραθεριστών. «Πια λειτουργεί ως Πρωτοβάθμια Μονάδα Υγείας, αφού έκλεισε η Χειρουργική κλινική, υπολειτουργεί η Παθολογική κλινική και η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Από 4μήνου έχει ανασταλεί η λειτουργία της Χειρουργικής κλινικής επειδή έχει μετακινηθεί ο Δ/ντης της κλινικής στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Υπάρχει μόνο ένας επικουρικός χειρουργός.

Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού υπολειτουργεί, καθότι η μοναδική Νεφρολόγος Διευθύντρια μετακινήθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Δεν εξυπηρετούνται νέοι ασθενείς με νεφροπάθεια που χρήζουν αιμοκάθαρσης».

Επίσης, η ΠΟΕΔΥΝ αναφέρει πως στην παθολογική εργάζονται μόνο δύο Παθολόγοι, αφού ο τρίτος απουσιάζει με σοβαρό πρόβλημα υγείας. Πολλές ημέρες το μήνα δεν καλύπτονται οι εφημερίες και κινδυνεύουν οι νοσηλευόμενοι ασθενείς. Όλα τα έκτακτα χειρουργικά και παθολογικά περιστατικά διακομίζονται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, 62 χιλιόμετρα από την Κυπαρισσία.

Για του λόγου το αληθές, η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου εισηγήθηκε τα εξής στις 5 Αυγούστου:

Παράλληλα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι δημιουργείται πρόβλημα στην περιοχή της Τριφυλίας, επειδή η βάρδια καλύπτεται μόνο από ένα ασθενοφόρο.   

«Με το «φαίνεσθαι» του Διοικητή δεν επιλύονται τα προβλήματα», καταλήγει η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων, που παραδέχεται την έλλειψη γιατρών.

Πατήστε εδώ για να δείτε όλη την ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This