Στόχος της Pfizer τα νήπια!

Must Read

Επίσημο αίτημα στις Αμερικανικές Ρυθμιστικές Αρχές (FDA) να εγκρίνουν το εμβόλιό τους για παιδιά πέντε με 11 ετών κατέθεσαν οι Pfizer και BioNTech, με πρόσχημα τα αυξανόμενα κρούσματα μεταξύ παιδιών.

Απτόητες από το γεγονός πως, σύμφωνα με δύο νέες μελέτες, σημειώνεται παροδική μείωση με το πέρασμα του χρόνου της ανοσοπροστασίας του εμβολίου της Pfizer (παρέχοντας, ωστόσο, ιδιαίτερα υψηλή προστασία έναντι της σοβαρής νόσησης της νοσηλείας και του θανάτου), Pfizer και BioNTech ζήτησαν από τις Αμερικανικές Ρυθμιστικές Αρχές να εγκρίνουν την επείγουσα χρήση του εμβολίου τους κατά του Covid-19 για παιδιά, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται σημαντικά.

Η FDA έχει ορίσει την ημερομηνία της 26ης Οκτωβρίου, προκειμένου ανεξάρτητοι σύμβουλοι να συναντηθούν και να συζητήσουν την αίτηση της Pfizer, καθιστώντας λίγο αργότερα δυνατή την έναρξη της χορήγησης εμβολίων σε παιδιά ηλικίας πέντε με 11 ετών. Μία γρήγορη έγκριση θα μπορούσε να βοηθήσει να μετριαστεί μια πιθανή αύξηση των κρουσμάτων φέτος το φθινόπωρο, με τα σχολεία να είναι ήδη ανοικτά σε όλη τη χώρα.

Το εμβόλιο, για το οποίο έχει ήδη δοθεί εξουσιοδότηση για ηλικίες 12 με 15 ετών και έχει εγκριθεί πλήρως για ηλικίες 16 ετών και άνω, έχει δείξει πως προκαλεί ισχυρή ανοσολογική απόκριση στην ηλικιακή ομάδα, σε κλινική δοκιμή με 2.268 συμμετέχοντες, όπως ανακοίνωσαν οι εταιρίες στις 20 Σεπτεμβρίου.

Πριν ένα μήνα

Η εξουσιοδότηση για το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech για παιδιά ηλικίας 12 με 15 ετών δόθηκε περίπου ένα μήνα αφού οι εταιρίες υπέβαλαν τη σχετική αίτηση. Την ίδια ώρα, πάντως, κανείς δεν μπορεί να βγάλει από την εξίσωση το γεγονός πως στη λίστα του Forbes με τους 400 πλουσιότερους Αμερικανούς μπήκαν τρεις δισεκατομμυριούχοι με μερίδιο μετοχών στη Moderna, που έβγαλε υπέρογκα κέρδη με την κυκλοφορία του εμβολίου της για τον κορωνοϊό – ένα από τα τρία που ενέκρινε η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Oι συνιδρυτές της Moderna, Νουμπάρ Αφεγιάν και Ρόμπερτ Λάνγκερ, και ο επενδυτής Τίμοθι Σπρίνγκερ έχουν ο καθένας τους περιουσία που ξεπερνά τα 3,5 δισ. δολάρια, και η ένταξή τους στη λίστα του Forbes έγινε βάσει στοιχείων της κεφαλαιαγοράς της τιμής της μετοχής τον περασμένο μήνα και άλλων οικονομικών δεδομένων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This