Τροφές και καούρα: Tι πρέπει να προσέχετε για να μην πάρει το στομάχι σας «φωτιά»

Must Read

Εχετε αισθανθεί ποτέ ότι το στομάχι σας έχει πάρει «φωτιά»; Αν ναι, μάθετε ότι στην πλειονότητα των περιπτώσεων τα αίτια γι’ αυτό το αίσθημα καούρας δεν είναι παθολογικά, αλλά οφείλονται σε κάτι που μόλις καταναλώσατε.

  • Από τη Σοφία Τικταμπανίδη

Ωστόσο, αν αυτό το αίσθημα το νιώθετε συχνά και συνοδεύεται από μια ξινή γεύση, τότε είναι πολύ πιθανό να πάσχετε από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Παρακάτω ακολουθεί η λίστα ορισμένων τροφών που είναι καλό να αποφεύγετε!

Εσπεριδοειδή

Τα εσπεριδοειδή, όπως το πορτοκάλι, το λεμόνι και το γκρέιπφρουτ, λόγω της οξύτητάς τους είναι πολύ πιθανό να προκαλέσουν καούρα.

Πικάντικα

Για κάποιους το μεξικανικό εστιατόριο αποτελεί ιδανική πρόταση για έξοδο, ενώ για άλλους συνιστά «εφιάλτη». Πολλοί άνθρωποι παραπονιούνται για καούρα στο στομάχι μετά την κατανάλωση ενός πικάντικου πιάτου. Η αλήθεια είναι ότι τα πικάντικα τρόφιμα μπορούν να επηρεάσουν τα επίπεδα των οξέων στο στομάχι σας.

Κρεμμύδι και σκόρδο

Πηγαίνουν «παρέα» σε αρκετές συνταγές. Μαζί τα συναντάμε και στις «SOS» τροφές, που επιδεινώνουν την αίσθηση καψίματος στο στομάχι.

Λιπαρά – τηγανητά

Μπορούμε να πούμε πως τα τηγανητά τρόφιμα είναι υποκατηγορία των λιπαρών τροφίμων, καθώς εξαιτίας του τρόπου μαγειρέματός τους απορροφούν αρκετές λιπαρές ουσίες. Και οι δύο κατηγορίες, ωστόσο, έχουν ενοχοποιηθεί ουκ ολίγες φορές για έντονο φαινόμενο καούρας. Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος επιβραδύνουν την κένωση του στομάχου, ασκώντας πίεση στον σφιγκτήρα και τελικά αίσθημα καούρας. Προτιμήστε, λοιπόν, τρόφιμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος. Επιπλέον, προτιμήστε το ψήσιμο αντί για το τηγάνισμα, κάτι που θα σας γλιτώσει και από αρκετές θερμίδες.

Σοκολάτα

Η τριπλή «απειλή» ή αλλιώς τρία σε ένα. Είναι πλούσια σε λιπαρά, περιέχει καφεΐνη και μια φυσική μυοχαλαρωτική ουσία, που απελευθερώνει ορμόνες ευχαρίστησης στο σώμα μας και είναι ικανή να χαλαρώσει και τον σφιγκτήρα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This