Η συνηθέστερη θέση για αποθήκευση των αβγών γίνεται στην πόρτα του ψυγείου καθώς εκεί υπάρχουν οι ειδικά διαμορφωμένες θήκες για την τοποθέτησή τους.
Αυτό σύμφωνα με την ειδική στη συντήρηση τροφίμων, Vlatka Lake είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε όλοι. Το συχνό άνοιγμα και κλείσιμο του ψυγείου προκαλεί εναλλαγές στη θερμοκρασία των αβγών με αποτέλεσμά να χαλάνε πιο γρήγορα. Η ειδικός συμβουλεύει τα αβγά να τοποθετούνται στο πιο ψυχρό μέρος του ψυγείου αμέσως μετά την αγορά.
«Στην περίπτωση των αβγών, υπάρχει πολλές απόψεις σχετικά με το πού πρέπει να τα αποθηκεύουμε με κάποιους να υποστηρίζουν πως πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο και άλλους να υποστηρίζουν πως πρέπει να φυλάσσονται στον πάγκο της κουζίνας», λέει η Lake. «To καλύτερο όμως είναι να τα φυλάμε στο ψυγείο μας, αλλά όχι στις πλαστικές αυγοθήκες που βρίσκουμε συχνά στην πόρτα των ψυγείων» τονίζει.