Εύκολα σπιτικά ροφήματα για υγιές συκώτι

Must Read

Πολλοί άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται πόσο σημαντικό είναι να προσέχουν το συκώτι τους, προκειμένου να έχουν καλή υγεία. Αυτό το όργανο είναι σημαντικό, επειδή εκτελεί λειτουργίες ζωτικής σημασίας, όπως είναι ο έλεγχος του μεταβολισμού, ο καθαρισμός του αίματος και η πέψη των λιπαρών. Επιπλέον, το συκώτι βοηθά στη σύνθεση των πλασματικών πρωτεϊνών, μια διαδικασία που συμβάλλει στην αποθήκευση των βασικών βιταμινών για το σώμα.

Δυστυχώς, η συνεχής έκθεση σε περιβαλλοντικές τοξίνες και ανθυγιεινές τροφές μπορεί να εμποδίζει το συκώτι να λειτουργεί στον βέλτιστο βαθμό, ώστε να διατηρείται το σώμα καθαρό. Κατά συνέπεια, μπορεί να αναπτυχθούν διαταραχές που όχι μόνο επηρεάζουν την υγεία μας, αλλά και την υγεία άλλων μερών του σώματός μας.

Είναι αυξανόμενος ο αριθμός των ανθρώπων που αποτοξινώνουν τακτικά το σώμα τους, αποβάλλοντας άχρηστες ουσίες. Με αυτό τον τρόπο το συκώτι επανέρχεται στην κανονική λειτουργία του.

Παρακάτω θα βρείτε πέντε απολύτως φυσικά σπιτικά ροφήματα που προστατεύουν το συκώτι και βοηθούν στην αποτοξίνωσή του.

«Χυμός» με λεμόνι, μήλο και κανέλα

Η αντισηπτική και αποτοξινωτική δράση του λεμονιού και οι καθαριστικές ιδιότητες της κανέλας και του μήλου ενώνονται και σχηματίζουν αυτό το ενυδατικό και ηπατο-προστατευτικό ρόφημα. Περιέχει φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες που βοηθούν στην αποβολή των τοξινών και των άχρηστων προϊόντων, βελτιώνοντας τις ζωτικές λειτουργίες του σώματος.

Υλικά

  • 2 μήλα
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • χυμός λεμόνι
  • 1 λίτρο νερό

Εκτέλεση

Κόβετε τα μήλα και αφαιρείτε τα κουκούτσια τους. Ρίχνετε τα κομμάτια μήλου στο μπλέντερ, τα χτυπάτε και στη συνέχεια προσθέτετε τον χυμό λεμόνι και το νερό. Αναμειγνύετε καλά όλα τα υλικά. Αδειάζετε το μείγμα σε μια κανάτα και προσθέτετε το ξυλάκι κανέλα.
Πίνετε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

Φράουλα, καρπούζι και δεντρολίβανο

Με αυτό το ρόφημα -που έχει ελάχιστες θερμίδες- θα ενυδατώσετε το σώμα σας και θα μειώσετε τις τοξίνες. Επιπλέον, περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά που προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες και ηπατικά προβλήματα. Επίσης, δρα ως φυσικό διουρητικό, καθώς είναι ιδανικό για την αποβολή των υγρών που κατακρατά το σώμα.

Υλικά

  • 1 κούπα φράουλες (170 γρ.)
  • 2 φέτες καρπούζι
  • 2 κλωναράκια δεντρολίβανο
  • 2 λίτρα νερό

Εκτέλεση

Ρίχνετε τις φράουλες στο μπλέντερ και προσθέτετε το καρπούζι και το νερό.
Αναμειγνύετε καλά όλα τα υλικά.  Αδειάζετε το μείγμα σε μια μεγάλη κανάτα και προσθέτετε τον δεντρολίβανο. Τοποθετείτε το μείγμα στο ψυγείο και πίνετε κάθε τέσσερις με έξι ώρες.  Το καταναλώνετε τρεις φορές την εβδομάδα.

Παντζάρι και χυμός λεμόνι

Το παντζάρι περιέχει βηταλαΐνες, που είναι πανίσχυρα αντιοξειδωτικά αλλά και καθαριστικές ουσίες. Η κατανάλωση αυτών των λαχανικών αποβάλλει τα βαρέα μέταλλα από το σώμα και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου. Σε αυτή την περίπτωση ενισχύεται η δράση του παντζαριού προσθέτοντας λεμόνι. Ετσι, δημιουργείται ένα ιδανικό ρόφημα ενάντια στα περιττά άχρηστα «προϊόντα».

Υλικά

  • 1 μεγάλο παντζάρι
  • χυμός λεμόνι
  • 1 ποτήρι νερό (200 ml)

Εκτέλεση

Κόβετε το παντζάρι σε αρκετά κομμάτια και τα αναμειγνύετε στο μπλέντερ μαζί με το νερό και το χυμό λεμόνι. Το σερβίρετε φρέσκο και το πίνετε με άδειο στομάχι για επτά συνεχόμενες ημέρες.

Ρόφημα με κάρδαμο

Το κάρδαμο είναι γνωστό για τις διουρητικές και καθαριστικές ιδιότητές του. Διευκολύνει τη ρύθμιση των υγρών του σώματος και τη μείωση των φλεγμονών. Επιπλέον, οι ιδιότητές του βελτιώνουν το φιλτράρισμα του αίματος για την αποβολή των τοξινών και των περιττών λιπιδίων. Το κάρδαμο συνιστάται και για την αντιμετώπιση της χολερυθρίνης, της ηπατίτιδας, αλλά και για τις πέτρες στα νεφρά.

Υλικά

  • 1 κούπα κάρδαμο (50 γρ.)
  • μισό λίτρο νερό

Εκτέλεση

Πλένετε το κάρδαμο και το κόβετε (με ή χωρίς τη ρίζα). Ζεσταίνετε το νερό και, όταν αρχίσει να βράζει, το αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το κάρδαμο. Το αφήνετε να σταθεί για 10 λεπτά και στη συνέχεια πίνετε μια κούπα. Το πίνετε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας για τρεις συνεχόμενες ημέρες.

Χυμός πορτοκάλι και πιπερόριζα

Ο χυμός πορτοκάλι είναι ένας γευστικός αποτοξινωτικός χυμός και μπορούμε να τον καταναλώνουμε καθημερινά. Σε αυτή τη συνταγή θα αναμείξουμε τον χυμό πορτοκάλι με πιπερόριζα και ελαιόλαδο, και θα παραχθεί ένα ρόφημα για την καταπολέμηση των προβλημάτων του ήπατος. Οι ιδιότητες αυτού του ροφήματος μειώνουν τις φλεγμονές και συμβάλλουν στην εξάλειψη των άχρηστων ουσιών από το σώμα, με στόχο την αποφυγή χρόνιων ασθενειών.

Υλικά

  • 1 κούπα φυσικός χυμός πορτοκάλι (250 ml)
  • 1 κουταλιά του γλυκού φρέσκια πιπερόριζα (5 γρ.)
  • 1 μεγάλη κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (16 γρ.)

Εκτέλεση

Ρίχνετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα αναμειγνύετε καλά. Σερβίρετε το ρόφημα απευθείας και το πίνετε για τρεις συνεχόμενες ημέρες.

Να θυμάστε ότι πρέπει να πίνετε τα ροφήματα και τους χυμούς ακολουθώντας τις συστάσεις που αναφέραμε. Είναι σημαντικό να ακολουθείτε διατροφή χαμηλή σε λιπαρά και ζάχαρη. Τέλος, αποφύγετε την παράλληλη κατανάλωση περισσοτέρων του ενός ροφημάτων ή χυμών, καθώς μπορεί να μην οδηγήσει στα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This