Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020

Οι στόχοι στη ζωή βοηθούν για καλύτερο βραδινό ύπνο

Ανάγνωση: 2 λεπτά

«Ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις τα όνειρά σου να βγουν αληθινά είναι να ξυπνήσεις» έλεγε ο Γάλλος ποιητής Πολ Βαλερί, Αμερικανοί επιστήμονες όμως, αντιστρέφοντας κατά κάποιον τρόπο τη ρήση του, πιστεύουν ότι ανακάλυψαν το μυστικό του καλού ύπνου. Ερευνά τους έδειξε ότι για να κοιμάται κανείς καλά τα βράδια θα πρέπει να έχει έναν σκοπό στη ζωή του, να θέλει να πραγματοποιήσει δηλαδή κάποιο από τα όνειρά του.

Η ερευνητική ομάδα του Northwestern University Feinberg School of Medicine του Ιλινόι μελέτησε 823 άτομα ηλικίας από 60 μέχρι 100 ετών. Τους ζήτησε να απαντήσουν σε ερωτηματολόγιο, στο οποίο οι 10 ερωτήσεις αφορούσαν τον σκοπό της ζωής, ενώ οι 32 τον ύπνο τους.

Ενοχλήσεις

Διαπίστωσαν ότι όσοι είχαν έναν καλό λόγο να ξυπνήσουν είχαν καλύτερη ποιότητα ύπνου. Μάλιστα, όσοι είχαν κάποιο σκοπό στη ζωή τους είχαν 63% λιγότερες πιθανότητες να υποφέρουν από υπνική άπνοια, κατά την οποία η αναπνοή διακόπτεται κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Εχουν επίσης 52% μικρότερες πιθανότητες να εμφανίσουν σύνδρομο ανήσυχων ποδιών, κατά το οποίο νιώθουν ενοχλήσεις στα πόδια και έντονη ανάγκη να τα κινήσουν ενώ κοιμούνται, διαταράσσοντας τον ύπνο τους.

Αν και η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε ηλικιωμένα άτομα, οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα συμπεράσματά της αφορούν και τα άτομα όλων των ηλικιών.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ