Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020

Πώς θα καθαρίσετε το πιο βρόμικο αντικείμενο στο μπάνιο σας

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Το μπάνιο του σπιτιού μας απαιτεί συχνό καθάρισμα μιας που αποτελεί εστία μικροβίων πολλά από τα οποία είναι επικίνδυνοι παθογόνοι οργανισμοί.

Ποιο είναι, όμως, το πιο βρώμικο αντικείμενο του μπάνιου σας και πώς πρέπει να το καθαρίζετε; Ο λόγος για το πιγκάλ της τουαλέτας και ενώ οι περισσότεροι το χρησιμοποιούν καθημερινά, ωστόσο… δεν φροντίζουν να το καθαρίσουν σωστά και συχνά.

Η κακή συντήρηση του πιγκάλ συμβάλει στη μετάδοση γαστρεντερικών ιών και εντερικών παθογόνων οργανισμών, ενώ πέρα από αυτό, μπορεί να δημιουργηθούν εστίες μετάδοσης και ανάπτυξης επιδερμικών νοσημάτων.

Για να το καθαρίσετε αποτελεσματικά, φροντίστε να ρίχνετε ένα φλιτζάνι λευκό ξίδι μέσα στη λεκάνη σας, μία φορά την εβδομάδα και να τοποθετείτε εκεί και το βουτσάκι για μερικές ώρες. Κατόπιν, τρίψτε το βουρτσάκι μέσα στη λεκάνη και τραβήξτε το καζανάκι (και δύο φορές αν χρειαστεί) έτσι ώστε να ξεπλυθεί καλά το βουρτσάκι.

Τα οξέα του ξιδιού πέρα από το ότι θα απολυμάνουν το βουρτσάκι και τη λεκάνη θα διώξουν και τα άλατα που δημιουργούνται στο εσωτερικό της λεκάνης. Για εντυπωσιακό καθάρισμα ενισχύστε το διάλυμα με ένα κουταλάκι του γλυκού σόδα.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιώργος Χαρβαλιάς
Γιώργος Χαρβαλιάς
Δημήτρης Σέργιος
Δημήτρης Σέργιος
Απόστολος Κρητικόπουλος
Απόστολος Κρητικόπουλος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ