Παγκόσμιος τρόμος από την προειδοποίηση του προέδρου της Παγκόσμιας Ιατρικής Ένωσης για την μετάλλαξη του κορονοϊού

Πιθανή μια φονική μετάλλαξη με την θνησιμότητα του Έμπολα!

Must Read

«Περαιτέρω μεταλλάξεις του ιού Covid-19 θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα στέλεχος τόσο μεταδοτικό όσο η παραλλαγή Delta και τόσο θανατηφόρο όσο ο ιός Έμπολα». Αυτή είναι η αυστηρή προειδοποίηση από την Παγκόσμια Ιατρική Ένωση που προκαλεί τρόμο σε ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Ο Frank Ulrich Montgomery, δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Διατελεί πρόεδρος της παγκόσμιας εταιρείας ιατρών (WMA), Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Ευρωπαίων Ιατρών από το 2019 και ο λόγος του έχει μεγάλη βαρύτητα.

Ο Montgomery λοιπόν δημοσιοποίησε τους φόβους του σήμερα σε εφημερίδες του γερμανικού ομίλου μέσων ενημέρωσης Funke. Τόνισε τη σημασία του να μην «δώσουμε στον ιό μια ευκαιρία» να μεταλλαχθεί περαιτέρω. Για να επιτευχθεί αυτό, μπορεί να είναι απαραίτητο να συνεχίσουμε να «εμβολιάζουμε τον κόσμο για τα επόμενα χρόνια».

Ο ιός Έμπολα, του οποίου οι φρικιαστικές επιπτώσεις στους ανθρώπους θα μπορούσαν να συνδυαστούν με ένα νέο στέλεχος covid ακριβώς όπως προειδοποιεί ο Montgomery ως πρόεδρος της WMA, ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1976 στο Νότιο Σουδάν και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Το πιο θανατηφόρο ξέσπασμα μέχρι σήμερα σημειώθηκε στη Δυτική Αφρική μεταξύ 2014 και 2016, με περισσότερες από 11.000 απώλειες. Η ασθένεια που προκαλεί ο ιός προκαλεί έντονο πυρετό και εσωτερική αιμορραγία, με το μέσο ποσοστό θνησιμότητας να είναι περίπου 50%, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Ορισμένα από τα γνωστά στελέχη του Έμπολα, ωστόσο, έχουν οδηγήσει στον θάνατο ένα τρομακτικό ποσοστό 90% των ασθενών που προσβλήθηκαν. Μιλάμε για έναν ιό που ξεπερνά οτιδήποτε άλλο έχουμε αντιμετωπίσει τις τελευταίες δεκαετίες.

Όταν ο Montgomery ρωτήθηκε για την κατάσταση στην πατρίδα του, τη Γερμανία, προειδοποίησε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων Covid είναι πιθανό να διπλασιαστεί τις επόμενες δέκα ημέρες. Ζήτησε επίσης τη θέσπιση αυστηρότερων μέτρων στη χώρα, καλώντας τις αρχές να κλείσουν όλες τις χριστουγεννιάτικες αγορές και να απαγορεύσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις, καθώς και τα πυροτεχνήματα. Και, εάν το τέταρτο κύμα του Covid εξακολουθεί να μην αναχαιτίζεται, μπορεί να είναι απαραίτητο το κλείσιμο επιχειρήσεων και τα lockdown σε εθνικό επίπεδο, σύμφωνα με την πρόβλεψη των επιστημών. Οποιαδήποτε μέτρα ληφθούν τώρα θα έχουν απτά αποτελέσματα μόνο σε δύο εβδομάδες και, μαζί με την εκστρατεία εμβολιασμού, η καθυστέρηση μπορεί να φτάσει έως και έξι εβδομάδες, επεσήμανε.

Οι ζοφερές προβλέψεις γίνονται σκληρότερες μετά την ανακάλυψη του νέου στελέχους Omicron στη νότια Αφρική. Την Παρασκευή, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακήρυξε  επισήμως την Omicron ως «ανησυχητική παραλλαγή». Ενώ οι επιστήμονες εξακολουθούν να μελετούν το νέο στέλεχος, έχουν ήδη εκφραστεί φόβοι ότι η βαριά μεταλλαγμένη παραλλαγή του Covid θα μπορούσε να είναι πιο μεταδοτική από τους προκατόχους της.

Το πρώτο σκέλος δυστυχώς από τις προβλέψεις του Montgomery, φαίνεται να επιβεβαιώνεται. Εάν επιβεβαιωθεί και το δεύτερο, τότε θα μιλάμε για μία πρωτοφανή παγκόσμια κρίση που θα ανατρέψει τα πάντα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This