Φάρμακο κατά της μετάλλαξης Όμικρον από… καρχαρίες!

Πρωτεΐνες από τον οργανισμό του καρχαρία έχουν την ικανότητα να προστατεύουν τα ανθρώπινα κύτταρα

Must Read

Πρωτεΐνες από το ανοσοποιητικό σύστημα καρχαριών θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα φυσικό φάρμακο για την εξουδετέρωση των νέων παραλλαγών του κορωνοϊού SARS-CoV-2, όπως είναι η Όμικρον.

Αυτό υποστηρίζουν ερευνητές με επικεφαλής τον Άαρον Λεμπό του πανεπιστημίου του Ουσκόνσιν – Μάντισον στις ΗΠΑ σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, μετά την ανακάλυψη τριών τέτοιων πρωτεϊνών. Όπως εξήγησαν, πρόκειται για ουσίες του ανοσοποιητικού συστήματος του καρχαρία, οι οποίες μοιάζουν με ανθρώπινα αντισώματα, με τη διαφορά ότι έχουν πολύ μικρότερο μέγεθος. Αυτό το χαρακτηριστικό τους δίνει την δυνατότητα να εισέρχονται ακόμη και σε μικροσκοπικές εσοχές του κορωνοϊού, στις οποίες δεν έχουν πρόσβαση τα ανθρώπινα αντισώματα, επειδή είναι πολύ μεγάλα.

Υψηλές πιθανότητες

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι πρωτεΐνες από τον οργανισμό του καρχαρία έχουν την ικανότητα να προστατεύουν τα ανθρώπινα κύτταρα, μην επιτρέποντας στον κορωνοϊό να τα μολύνει. Μάλιστα, αυτή η ιδιότητά τους δεν φαίνεται να εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από το είδος της παραλλαγής του κορωνοϊού την οποία καλούνται να καταπολεμήσουν. Ετσι, έχουν υψηλές πιθανότητες να είναι αποτελεσματικές και εναντίον των νέων παραλλαγών που κυκλοφορούν, όπως η Όμικρον, αλλά ενδεχομένως και σε παραλλαγές που θα εμφανιστούν στο μέλλον.

Ωστόσο οι ερευνητές επισημαίνουν ότι απαιτούνται πολύ περισσότερες έρευνες, κάτι που δεν τους επιτρέπει να έχουν άμεσα έτοιμο ένα τέτοιο φάρμακο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This