«Ασπίδα» για ασθενείς με πολλαπλό μυέλωμα η τρίτη δόση Pfizer

Must Read

Η τρίτη δόση του εμβολίου BNT162b2, που έχουν αναπτύξει κατά του Covid-19 οι εταιρίες Pfizer και BioNTech, αύξησε σημαντικά την αντισωματική απάντηση έναντι του κορονοϊού SARS-CoV-2 σε ασθενείς με πολλαπλό μυέλωμα, σύμφωνα με ελληνική έρευνα.

Πρόσφατα έγινε δεκτή προς δημοσίευση στο περιοδικό της αμερικανικής αιματολογικής εταιρίας «Blood» μελέτη της Θεραπευτικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), με υπευθύνους τους καθηγητές Ευάγγελο Τέρπο και Θάνο Δημόπουλο (πρύτανη ΕΚΠΑ), για την αποτελεσματικότητα της χορήγησης τρίτης δόσης του εμβολίου BNT162b2 σε ασθενείς με συμπτωματικό πολλαπλό μυέλωμα.

Συνολικά συμπεριελήφθησαν 167 ασθενείς, με διάμεση ηλικία τα 68 έτη, ενώ το 58% ήταν άνδρες. Το 93% των ασθενών λάμβανε αντιμυελωματική θεραπεία όταν εμβολιάστηκαν. Η τρίτη δόση του εμβολίου αύξησε σημαντικά την αντισωματική απάντηση έναντι του SARS-CoV-2. Η διάμεση τιμή του τίτλου των εξουδετερωτικών αντισωμάτων έφτασε το 96,7% έναν μήνα μετά την τρίτη δόση, συγκριτικά με το 27,1% πριν από την τρίτη δόση.

Σημειώνεται ότι 75 από τους 114 ασθενείς (66%) που είχαν τίτλο εξουδετερωτικών αντισωμάτων κάτω από 50% πριν από την τρίτη δόση απέκτησαν τίτλο άνω του 50% μετά την τρίτη δόση. Επιπλέον, 32 από τους 57 ασθενείς (56%) που δεν είχαν αναπτύξει εξουδετερωτικά αντισώματα μετά τη δεύτερη δόση απέκτησαν τίτλο αντισωμάτων άνω του 30% μετά την τρίτη δόση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This