Σύγχυση στον Καναδά για εξελισσόμενη νευρολογική ασθένεια

Must Read

Ανησυχία έχει σκορπίσει στον Καναδά μια εξελισσόμενη νευρολογική ασθένεια, που προκαλεί σύγχυση στους ειδικούς εδώ και πάνω από δυο χρόνια, και τώρα δείχνει να επανεμφανίζεται.

Πληροφοριοδότης από την περιοχή Νιου Μπρούνσγουικ μίλησε στον «Guardian», διατηρώντας την ανωνυμία του, και προειδοποίησε για την ασθένεια που εμφανίζεται να πλήττει έναν αυξανόμενο αριθμό νέων ανθρώπων και να προκαλεί ραγδαία νοητική εξασθένιση σε ορισμένους από αυτούς.

Μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα εργαζόμενος του δικτύου υγείας Vitalité, μίας από τις δυο υγειονομικές Αρχές της επαρχίας, τόνισε ότι ο αριθμός των ύποπτων κρουσμάτων αυξάνεται και ότι νεαροί ενήλικες χωρίς υποκείμενα νοσήματα αναπτύσσουν μια σειρά από συμπτώματα όπως ραγδαία απώλεια βάρους, αϋπνίες, παραισθήσεις, νοητικές δυσκολίες και περιορισμούς της κινητικότητας.

Το θέμα που έχει προκύψει, ωστόσο, είναι το εξής: Ενώ ο επίσημος αριθμός των υπό διερεύνηση κρουσμάτων, δηλαδή 48 περιπτώσεις, παραμένει σταθερός, από τη στιγμή που ανακοινώθηκε το πρόβλημα την άνοιξη του 2021 πολλαπλές πηγές υποστηρίζουν ότι η συρροή ενδέχεται πλέον να αποτελείται ακόμη και από 150 άτομα, καθώς πολλές ακόμη περιπτώσεις που αφορούν νέους ανθρώπους απαιτούν περαιτέρω διερεύνηση. «Πραγματικά ανησυχώ για αυτά τα κρούσματα, επειδή μοιάζουν να εξελίσσονται ταχύτατα» αναφέρει η πηγή του «Guardian». «Ανησυχώ για εκείνους και τους οφείλουμε κάποιου είδους απάντηση».

Ταυτόχρονα έχουν καταγραφεί τουλάχιστον εννιά περιπτώσεις, στο πλαίσιο των οποίων δυο άτομα που βρίσκονταν σε στενή επαφή χωρίς να έχουν γενετικές συνδέσεις ανέπτυξαν συμπτώματα, πράγμα που σημαίνει ότι ενδεχομένως η εμφάνιση της νόσου συνδέεται με περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Μεταξύ των περιστατικών που έχουν σημειωθεί είναι ένας άνδρας, ο οποίος ανέπτυξε συμπτώματα άνοιας και διαταραχής συνέργειας μυών. Η σύζυγός του, που είχε αναλάβει τη φροντίδα του, ξαφνικά άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα ύπνου, αλλά και ατροφίας μυών, άνοιας και παραισθήσεων. Πρόκειται για μία 30χρονη, η οποία βρίσκεται σε κατάσταση που περιγράφεται ως μη λεκτική, τρέφεται με σωληνάκι και υποφέρει από διαρκή σιελόρροια, ενώ η νοσηλεύτρια που τη φρόντιζε, η οποία διανύει την τρίτη δεκαετία της ζωής της, άρχισε πρόσφατα να παρουσιάζει επίσης συμπτώματα νευρολογικής εκφύλισης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This