Οι τροφές που «απαγορεύονται» μετά το γυμναστήριο

8+1 τροφές που πρέπει να αποφεύγονται ύστερα από προπόνηση

Must Read

Η διατροφή μετά τη γυμναστική παίζει σημαντικό ρόλο ώστε να μπορέσει ο οργανισμός να ξαναβρεί την ενέργειά του και να ενδυναμώσουν οι εξαντλημένοι μύες. Στην παρακάτω λίστα αναφέρονται εννιά τροφές που πρέπει να αποφεύγονται μετά την προπόνηση.

  • Από τη Σοφία Τικταμπανίδη

1 Αλμυρά σνακ. Μετά την άσκηση ο οργανισμός χρειάζεται την αναπλήρωση των ηλεκτρολυτών, όπως το νάτριο, όμως η υπερβολική κατανάλωση αλατιού δεν θα βοηθήσει αλλά θα προκαλέσει κατακράτηση υγρών. Προσπάθησε να επιλέξεις σνακ ολικής αλέσεως, ελαφρώς αλατισμένα.

2 Μπέικον – λιπαρές τροφές. Το μπέικον είναι ένας από τους χειρότερους εχθρούς, ειδικά μετά την άσκηση. Εχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, αλλά και αλάτι. Μείνε μακριά από σαλάμια, λουκάνικα και κρέατα με λίπος και αντικατάστησέ τα με άπαχο κρέας, κοτόπουλο ή στήθος γαλοπούλας.

3 Ωμά λαχανικά. Μπορεί τα ωμά λαχανικά να είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά, όμως δεν είναι αρκετά για να «ενεργοποιήσουν» το σώμα μετά την άσκηση και να διατηρήσουν τα επίπεδα της ενέργειας σε υψηλά επίπεδα. Είναι προτιμότερο να συνοδεύσεις μερικά καρότα με σαλάτα χούμους, παρά να τα φας σκέτα.

4 Τυρί. Δεν μιλάμε για ένα τοστάκι με μοτσαρέλα χαμηλών λιπαρών, αλλά για υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τυριά, όπως το τσένταρ. Απόφυγέ το, για τις πρώτες τουλάχιστον ώρες μετά την άσκηση.

5 Ψωμί. Το αφράτο ψωμάκι δεν είναι επαρκές σνακ μετά τη γυμναστική, καθώς το άμυλο γρήγορα μετατρέπεται σε ζάχαρη. Η λύση «ψωμί», και ειδικά το λευκό, είναι λάθος.
6 Τηγανητές πατάτες. Τρώγοντας μια μερίδα τηγανητές πατάτες δεν θα βοηθήσεις το σώμα σου μετά την άσκηση. Αν επιμένεις, προτίμησε τουλάχιστον τις ψητές.

7 Τηγανητά αβγά. Σε γενικές γραμμές, τα αβγά είναι μια καλή επιλογή μετά την προπόνηση, καθώς σε γεμίζουν πρωτεΐνες και χολίνη, που είναι καλή για την υγεία της καρδιάς. Οχι όμως τα τηγανητά. Προτίμησε βραστά αβγά.
8 Σοκολάτα – ζαχαρωτά. Οι καραμέλες και τα ζαχαρωτά δεν προσφέρουν τίποτα θετικό στον οργανισμό. Και η σοκολάτα γάλακτος έχει μικρή θρεπτική αξία και πολλή ζάχαρη. Προτίμησε τη μαύρη σοκολάτα, η οποία περιέχει αντιφλεγμονώδη αντιοξειδωτικά.

9 Αναψυκτικά με ζάχαρη. Το σώμα χρειάζεται μια σταδιακή, σταθερή ανάκαμψη μετά την προπόνηση, αλλά με το να το τροφοδοτείς με τόση ζάχαρη καταφέρνεις ακριβώς το αντίθετο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This