Αύξηση αντισωμάτων με 90 λεπτά άσκηση μετά το εμβόλιο

Must Read

Aσκηση ελαφριάς έως μέτριας έντασης, όπως περπάτημα, τζόγκινγκ, ποδήλατο ή άλλη αερόβια δραστηριότητα, διάρκειας 90 λεπτών, αμέσως μετά το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού ή της γρίπης, μπορεί να βελτιώσει την παραγωγή των αντισωμάτων.

Ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Αϊόβα, με επικεφαλής την καθηγήτρια Κινησιολογίας Μάριαν Κόχουτ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Brain, Behavior and Immunity», ζήτησαν από μια ομάδα εμβολιασμένων με Pfizer-BioNTech να ασκηθεί επί 90 λεπτά αμέσως μετά τον εμβολιασμό, ενώ μια άλλη ομάδα εμβολιασμένων απέφυγε την παραμικρή άσκηση.

Η σύγκριση των αντισωμάτων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μέσα στις επόμενες τέσσερις εβδομάδες όσοι είχαν ασκηθεί αμέσως μετά εμφάνισαν αυξημένη ανοσιακή αντίδραση, κάτι που επιβεβαιώθηκε σε αντίστοιχο πείραμα σε τρωκτικά. Οι ερευνητές διερεύνησαν κατά πόσο το ίδιο αποτέλεσμα επέρχεται ύστερα από 45 λεπτά άσκησης, αλλά βρήκαν ότι αυτό το χρονικό διάστημα δεν είναι αρκετό. Η έρευνα επίσης δεν βρήκε ότι η σωματική άσκηση αμέσως μετά το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού αυξάνει όποιες παρενέργειες.

«Τα προκαταρκτικά αποτελέσματά μας είναι τα πρώτα που δείχνουν ότι ορισμένος χρόνος άσκησης μπορεί να βελτιώσει την ανοσιακή απόκριση του σώματος τόσο στο εμβόλιο κατά του Covid-19 όσο και στα αντιγριπικά εμβόλια» δήλωσε η Κόχουτ. Επεσήμανε ότι αυτό αφορά ακόμη και τους υπέρβαρους ή τους παχύσαρκους, οι οποίοι αποτελούσαν περίπου τους μισούς από τους συμμετέχοντες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This