Έξυπνα tips για να διώξουμε τα περιττά κιλά

Η άνοιξη στο... πιάτο

Must Read

Αν ο χειμώνας ετοιμάζεται σιγά σιγά να σας αποχαιρετήσει με μερικά κιλά παραπάνω, η άνοιξη σας φέρνει αλλαγές, έτσι ώστε να «συναντήσετε» το καλοκαίρι σε φόρμα και πιο υγιείς από ποτέ… Αποχαιρετήστε τη χειμερινή μελαγχολία και βάλτε νέους στόχους που θα σας… απογειώσουν μέσα κι έξω.

  • Από τη Σοφία Τικταμπανίδη

Bye bye στο αλάτι

Σκεφτείτε ότι, σύμφωνα με στοιχεία, μπορεί να καταναλώνουμε και 1.000 mg νατρίου πάνω από το επιθυμητό όριο, που είναι 2.300 mg την ημέρα, τα οποία περιέχονται περίπου σε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Μειώνοντας 1.000 mg νατρίου από την καθημερινή διατροφή σας, μειώνετε ταυτόχρονα και τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων μέχρι 9%, σύμφωνα με μελέτες, συν του ότι θα βοηθήσετε στη μείωση της κατακράτησης υγρών και του πρηξίματος στην κοιλιά.

Kορεσμένα λιπαρά… από μακριά

Οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν ότι τα κορεσμένα λιπαρά αυξάνουν τα επίπεδα της κακής LDL χοληστερίνης, προκαλώντας μακροπρόθεσμα πρόβλημα στις αρτηρίες και την καρδιά, ενώ ακόμη χειρότερα είναι τα τρανς λιπαρά, που βρίσκονται σε επεξεργασμένα κρέατα και γλυκά, τα οποία αυξάνουν την LDL, μειώνουν την καλή HDL χοληστερίνη και σχετίζονται και με τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

«Stop» στην έξτρα ζάχαρη

Αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, την αρτηριακή πίεση, τα επίπεδα τριγλυκεριδίων, το σάκχαρο στο αίμα μας και, σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μας προσθέτει και κιλά. Κι όλα αυτά, μόνο για μια στιγμή απόλαυσης. Ηρθε η ώρα να συνειδητοποιήσετε ότι η πολλή ζάχαρη τελικά δεν αξίζει τον κόπο και να αντικαταστήσετε τα γλυκά, τα μπισκότα και όλες αυτές τις λιχουδιές με πιο υγιεινές εναλλακτικές. Δοκιμάστε σταφίδες, βάλτε στέβια στον καφέ σας, αντικαταστήστε τη ζάχαρη με το μέλι και υποκύψτε στον πειρασμό 1-2 φορές την εβδομάδα, αν νιώθετε ότι τίποτε άλλο δεν σας καλύπτει.

Φρούτα – λαχανικά

Η μείωση όλων των παραπάνω στη διατροφή σας και η αύξηση των φρούτων και των λαχανικών που βρίσκονται στην εποχή τους αποτελούν τη μοναδική εγγύηση ότι οι επόμενες εξετάσεις αίματος θα είναι σαν τη μέρα με τη νύχτα σε σχέση με τις προηγούμενες και ότι το σώμα σας θα αρχίσει να διώχνει από μόνο του κάποια περιττά κιλά. Μερικά από τα φρούτα και τα λαχανικά εποχής που αξίζουν μια ευκαιρία στο πιάτο σας είναι: αβοκάντο, αντίδια, κουνουπίδι, σπανάκι, ραπανάκι, λαχανάκια Βρυξελλών, σχοινόπρασο, γκρέιπφρουτ, λεμόνια, μανταρίνια, πορτοκάλια, ραδίκια, αγκινάρες, αρακάς, μπρόκολο, παντζάρι, σπαράγγια κ.ά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This