Τουρκοκύπριος δότης μυελού των οστών χαρίζει ζωή σε ελληνόπουλο

Must Read

Εν μέσω των πυρών που… εκτοξεύει η Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι ηγέτες σχεδόν σε καθημερινή βάση εναντίον Ελλάδας και Κύπρου, ένας Τουρκοκύπριος απλός πολίτης προβαίνει στην ύστατη πράξη αγάπης, ειρήνης και συμφιλίωσης: χαρίζει τον μυελό των οστών του σε ένα παιδί στην Ελλάδα.   

Ο Τουρκοκύπριος Χασάν Γιασιακούρτ βρισκόταν στο αρχείο δοτών του ευαγούς ιδρύματος «Κεμάλ Σαράτσογλου» και μόλις χθες διαπιστώθηκε ότι είναι συμβατός για το παιδί στην Ελλάδα. 

Μάλιστα, το συγκεκριμένο ίδρυμα θεμελιώθηκε από τον πατέρα του μικρού Κεμάλ, ο οποίος το 2000 βίωνε μια παράλληλη περιπέτεια υγείας με τον μικρό Ελληνοκύπριο Ανδρέα. Τα προβλήματα υγείας των δύο παιδιών τότε είχαν οδηγήσει χιλιάδες Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους στις μονάδες αιμοδοσίας των νοσοκομείων της Κύπρου.

Σύμφωνα με το ameacare.gr, σε ανακοίνωση του ιδρύματος αναφέρεται ότι ο Γιασακούρτ έδωσε χθες μόσχευμα και μόλις έμαθε ότι είναι συμβατός δότης για ένα παιδί στην Ελλάδα, φρόντισε εθελοντικά να κάνει όλη τη διαδικασία που χρειάζεται και προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις. «Η μόνη μου επιθυμία είναι το παιδί στην Ελλάδα που κάνει θεραπεία για τον καρκίνο, να γίνει άμεσα καλά. Κανέναν δεν πρέπει να φοβίζει το να γίνει δότης μυελού των οστών».

Ο βοηθός συντονιστής του ιδρύματος Κεμάλ Σαράτσιογλου, Σερβέτ Οζεράλπ, ευχαρίστησε τον δότη και εξέφρασε ευγνωμοσύνη προς το ιατρικό κέντρο Αμμοχώστου, όπου έγινε η διαδικασία για τη λήψη του μοσχεύματος.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το ίδρυμα, που δημιουργήθηκε για παιδιά με λευχαιμία και άλλου είδους καρκίνους, έχει στο αρχείο του 45.000 δότες εκ των οποίων 65 μέχρι σήμερα έχουν βρεθεί συμβατοί και έχουν δώσει μόσχευμα. 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This