«Έκαναν πίσω» με όρους οι φαρμακοποιοί για τα ακριβά σκευάσματα

Must Read

Παρά τους υψηλούς τόνους των προηγούμενων ημερών, στη μαραθώνια γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, η οποία διήρκεσε περί τις οκτώ ώρες, οι φαρμακοποιοί είπαν «ναι» στη διάθεση φαρμάκων υψηλού κόστους από τα φαρμακεία της γειτονιάς. Με ψήφους 89 υπέρ και 25 κατά οι φαρμακοποιοί άνοιξαν τον δρόμο στο υπουργείο Υγείας να βάλει το σχέδιό του σε εφαρμογή.

Σύμφωνα με την απόφαση των φαρμακοποιών, το σχέδιο του υπουργείου θα τεθεί σε εφαρμογή όταν ολοκληρωθούν τα μηχανογραφικά συστήματα του ΕΟΠΥΥ, τα οποία θα έχουν τότε τη δυνατότητα να υποστηρίξουν τη γραφειοκρατική διαδικασία της διανομής των φαρμάκων.

Ωστόσο, οι συγκεκριμένες δωρεάν υπηρεσίες των φαρμακοποιών προς το Δημόσιο δεν θα παρέχονται στο διηνεκές. Έχουν ημερομηνία λήξεως την 31η Αυγούστου 2020, οπότε θα απαιτείται και επιστημονική αμοιβή για τη συγκεκριμένη υπηρεσία τους, που θα διαμορφωθεί ανάλογα με τα οφέλη τα οποία θα αποκομίσει ο ΕΟΠΥΥ από τις άμισθες υπηρεσίες που θα προσφέρουν.

Οι φαρμακοποιοί ανακοίνωσαν, επίσης, ότι για τα συγκεκριμένα φάρμακα για δύο κατηγορίες ασθενειών (σ.σ.: καρκίνος και σκλήρυνση κατά πλάκας) που θα διατεθούν από τα ιδιωτικά φαρμακεία θα καθοριστεί άμεσα επιστημονική αμοιβή.

Από την έναρξη της διαδικασίας διακόπτεται οποιαδήποτε διάθεση φαρμάκων με courier, εκτός συγκεκριμένων περιπτώσεων που θα καθοριστούν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This