Ολική επαναφορά – Τips για επιστροφή στον «σωστό δρόμο» μετά το Πάσχα

Must Read

Είναι πλέον επίσημο. Το Πάσχα τελείωσε για άλλη μία χρονιά. Και όχι μόνο έχετε φάει δεκάδες σοκολατένια αβγά και γλυκά, αλλά ξεσαλώσατε και στο πασχαλινό τραπέζι!
Ηρθε ο καιρός λοιπόν να ξαναμπείτε στον… σωστό δρόμο.

  • Από τη Σοφία Τικταμπανίδη

Με τις παρακάτω συμβουλές θα μπορέσετε να αποφύγετε τις ακραίες δίαιτες με έναν ασφαλή και ευχάριστο τρόπο:

1 Μην ακολουθήσετε κάποιο εξαντλητικό διατροφικό πρόγραμμα που σας υπόσχεται ότι θα «καθαρίσει το σώμα σας» σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Αυτό είναι ό,τι χειρότερο για την υγεία σας. Η λύση: Επιστρέψτε σε υγιεινές διατροφικές συνήθειες, όπως δημητριακά ολικής αλέσεως, άφθονα φρούτα και λαχανικά.

2 Μη συνεχίσετε να καταναλώνετε σοκολάτα κάθε φορά που αισθάνεστε ότι θέλετε ένα σνακ. Η λύση: Επιλέξτε υγιεινά σνακ, όπως σαλάτα φρούτων, λαχανικά, γιαούρτι και μπάρες δημητριακών.

3 Μην πίνετε αλκοόλ για να «πενθήσετε» το γεγονός ότι το Πάσχα τελείωσε. Η λύση: Να πίνετε άφθονο νερό. Οι φρέσκοι χυμοί είναι μια άλλη καλή επιλογή!

4 Μη λιμοκτονείτε μόνο και μόνο επειδή αισθάνεστε ότι έχετε πάρει λίγο βάρος. Η λύση: Τρώτε σωστά και προσεγμένα. Επίσης, δώστε μεγάλη προσοχή στο μέγεθος των μερίδων σας.

5 Μην ακούτε όλες αυτές τις εκστρατείες μάρκετινγκ διατροφής που υπόσχονται να σας δώσουν δύναμη και ενέργεια! Η λύση: Βεβαιωθείτε ότι κοιμάστε καλά το βράδυ και αρκετές ώρες! Είναι σημαντικό για τον μεταβολισμό, την ενέργεια και τη λειτουργία του εγκεφάλου.

6 Μην καταστρέψετε ολοσχερώς το πρόγραμμα γυμναστικής που είχατε ξεκινήσει. Η λύση: Προσθέστε κάποια σωματική δραστηριότητα στην καθημερινή σας ρουτίνα. Είναι καλό για τη σωματική και την ψυχική υγεία σας και θα σας βοηθήσει να κάψετε μερικές από τις «αμαρτίες» του Πάσχα.

7 Μην παραλείψετε ποτέ το πρωινό γιατί νομίζετε ότι δεν θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Η λύση: Φάτε καθημερινά ένα αξιοπρεπές πρωινό! Μειώνει το αίσθημα της πείνας, ενεργοποιεί τον μεταβολισμό.

8 Μην αγοράσετε όλα τα σοκολατένια αβγά που είναι σε έκπτωση στα σούπερ μάρκετ. Η λύση: Ξοδέψτε τα χρήματά σας σε μερικά από τα νόστιμα σνακ που αναφέρθηκαν πιο πάνω.

9 Μην αφήσετε το ανθυγιεινό… διάλειμμα να σας νικήσει! Αρχίστε να κάνετε αλλαγές που θα σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε εκ νέου τον υγιεινό τρόπο ζωής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This