Κορωνοϊός: Μεγάλη αύξηση του ιικού φορτίου στη Θεσσαλονίκη

Αύξηση κατά 47% σε μία εβδομάδα

Must Read

Βράζει και πάλι η Θεσσαλονίκη, καθώς παρατηρείται ραγδαία αύξηση στο ιικό φορτίο, στα λύματα της πόλης, όπως προκύπτει από τις αναλύσεις στο εργαστήριο Χημείας του ΑΠΘ υπό τον καθηγητή, Θοδωρή Καραπάντσιο.

Από τη μέχρι τώρα επεξεργασία των λυμάτων που ελήφθησαν έως την Τετάρτη 22 Ιουνίου, ο δείκτης του ιικού φορτίου του κορωνοϊού εκτοξεύτηκε κάτι που σημαίνει ότι η διασπορά του ιού στον πληθυσμό της Θεσσαλονίκης είναι μεγάλη, όπως ανέφερε ο καθηγητής μιλώντας στο voria.gr

Σύμφωνα με το σύστημα μέτρησης του εργαστηρίου – όπου ο δείκτης 10 σημαίνει ότι έχουμε εξαιρετικά χαμηλό το ιικό φορτίο και το 100 σημαίνει ότι έχουμε μεγάλη διασπορά – αυτή τη στιγμή, όπως είπε ο κ. Καραπάντσιος, «είμαστε κοντά στο 100».

«Τα στοιχεία δείχνουν αύξηση και πλέον περνάμε στα κόκκινα, είμαστε κοντά στο 100. Το πόσο κοντά θα το δούμε σε λίγο» είπε ο κ. Καραπάντσιος.

Ο καθηγητής μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η ομάδα η οποία έκανε αλλεπάλληλες εργαστηριακές αναλύσεις προκειμένου να είναι σίγουρη για το αποτέλεσμα, καθώς λόγω των πολλών βροχών έπεσαν από τους δρόμους στο σύστημα αποχέτευσης «πολλά λάδια και βρομιές».

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, το ιικό φορτίο την εβδομάδα 15-22 Ιουνίου είναι αυξημένο κατά 47% σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα.

«Τα λύματα μας δείχνουν την εικόνα της διασποράς στην κοινότητα. Μας μιλάνε και για αυτούς που δεν θα δηλωθούν ως κρούσμα, που θα νοσήσουν λίγο ή και καθόλου. Τα λύματα πιάνουν τη μεγάλη εικόνα. Βλέπουμε τη διασπορά, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα μετάδοσης αλλά από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να δούμε την εξέλιξη των κρουσμάτων, αυτό θα το δει η ιατρική. Όμως, μετά από δυο χρόνια, όλοι γνωρίζουμε πολλά για την πανδημία και όταν υπάρχει μεγάλη διασπορά κάποιοι συνάνθρωποι μας με νοσήματα, με αδυναμίες θα υποφέρουν» είπε ο κ. Καραπάντσιος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This