Πως θα ρίξετε την πίεσή σας

Εντάξτε στην καθημερινότητά σας ένα γευστικό πρωινό ρόφημα, που θα βοηθήσει στη διατήρηση της «ελαστικότητας» των αρτηριών σας

Must Read

Η υψηλή αρτηριακή πίεση ή, αλλιώς, υπέρταση, είναι μια διαταραχή του καρδιαγγειακού συστήματος, που εμφανίζεται όταν η πίεση του αίματος αυξάνεται λόγω πάχυνσης των αρτηριών. Αυτό υπερφορτώνει την καρδιά και την κάνει να δουλεύει περισσότερο, για να στείλει το αίμα στα διάφορα μέρη του σώματος. Κατά συνέπεια, εκτός από την καρδιά αποδυναμώνονται επίσης τα νεφρά, ο εγκέφαλος, καθώς και το πάγκρεας.

Η υπέρταση αυξάνει τον κίνδυνο για εμφράγματα, εγκεφαλικά και άλλες σοβαρές ασθένειες, οι οποίες, σε ακραίες περιπτώσεις, οδηγούν στο θάνατο. Τα καλά νέα είναι ότι μπορούμε να καταπολεμήσουμε την υπέρταση υιοθετώντας υγιεινές συνήθειες, ειδικά όσον αφορά στη διατροφή.

Ένας απόλυτα φυσικός τρόπος, που μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της υπέρτασης, είναι το ρόφημα που σας συνιστούμε να πίνετε με το πρωινό σας. Ένας συνδυασμός υγιεινών συστατικών που εξασφαλίζουν μεγάλη ποσότητα βιταμινών, μεταλλικών στοιχείων και αντιοξειδωτικών ουσιών.

Συμπλήρωμα διατροφής πολλαπλής δράσης

Αν και δεν αποτελεί κάποια «θαυματουργή θεραπεία», εντούτοις, πρόκειται για ένα πολύ καλό συμπλήρωμα διατροφής, το οποίο σταθεροποιεί τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης στους υπερτασικούς ασθενείς και μειώνει τους κινδύνους που συνδέονται με τη συγκεκριμένη πάθηση.

Πιο συγκεκριμένα, το ρόφημα περιέχει σημαντική ποσότητα βιταμίνης C, η τακτική πρόσληψη της οποίας βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Περιέχει επίσης κάλιο, ένα μεταλλικό στοιχείο απαραίτητο για την εξισορρόπηση των ηλεκτρολυτών και των μεταλλικών αλάτων στο σώμα, που καταπολεμά την κατακράτηση υγρών, ανακουφίζει τους ιστούς του σώματος και βελτιώνει την κυκλοφορία, μειώνοντας τον κίνδυνο για υπέρταση.

Εξίσου σημαντική, εξάλλου, είναι και η υψηλή περιεκτικότητά του συγκεκριμένου ροφήματος σε ρεσβερατρόλη (αντιοξειδωτική ουσία που συναντάμε στα σταφύλια), η οποία βοηθά στον περιορισμό του κινδύνου εμφάνισης νόσων της καρδιάς και του κυκλοφορικού συστήματος.

Το εν λόγω ρόφημα αποτελεί επίσης μια ιδιαίτερα πλούσια πηγή βιταμινών (Α, Β9, Ε, Κ), μεταλλικών στοιχείων (σελήνιο, ασβέστιο, μαγνήσιο), αλλά και φυτικών ινών.

Υλικά
• 2 φέτες ανανάς
• 8 ρώγες σταφύλι
• 1 μήλο
• 1 μπανάνα
• χυμός από 1 πορτοκάλι
• 1 ποτήρι νερό (200 ml)

Εκτέλεση
Καθαρίστε και κόψτε τον ανανά σε μικρά κομμάτια.
Πλύνετε καλά τις ρώγες του σταφυλιού και ρίξτε τις μαζί με τον ανανά στο μπλέντερ.
Αφού το τεμαχίσετε, προσθέστε το μήλο και την μπανάνα.
Ρίξτε τον χυμό πορτοκάλι στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
Προσθέστε το νερό και χτυπήστε τα υλικά για κάνα-δυο λεπτά.
Μπορείτε, αν θέλετε, να προσθέσετε και μερικά παγάκια.
Όταν δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα, σερβίρετε το ρόφημα και πιείτε το όσο το δυνατόν πιο σύντομα.
Προσπαθήστε να το πίνετε με άδειο στομάχι ή αργά το πρωί.

Δρα σε συνδυασμό με μια προσεγμένη διατροφή

Προσθέτοντάς το στη διατροφή σας, θα ωφεληθείτε και από τις αδυνατιστικές ιδιότητές του, ενώ θα βοηθήσει σημαντικά τη σωματική και τη διανοητική επίδοσή σας. Επιπλέον, το ρόφημα αυτό λειτουργεί ως συμπλήρωμα για την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας και των πεπτικών προβλημάτων, καθώς είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, ενώ είναι και ένα πολύ καλό διουρητικό, συμβάλλοντας στην αποβολή από το σώμα τοξικών ουσιών και υγρών που προκαλούν φούσκωμα.

Η συμπερίληψή του στην κανονική διατροφή σας, θα σας δώσει ακόμη ένα όπλο στην καταπολέμηση της υπέρτασης και της μείωσης του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου.

Ωστόσο, θα πρέπει να επισημανθεί ότι το συγκεκριμένο ρόφημα δεν είναι τόσο ισχυρό όσο τα φάρμακα που συνταγογραφεί ο γιατρός σας. Επιπλέον, για καλύτερα αποτελέσματα, η δράση του θα πρέπει να συνδυαστεί με ταυτόχρονο περιορισμό στην κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών, αλατιού και επεξεργασμένων τροφών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This