Πονοκέφαλος τέλος με ένα… ρόφημα!

Μια παραδοσιακή συνταγή που αξιοποιεί τις ιδιότητες του λεμονιού και τις ωφέλειες της λεβάντας

Must Read

Λόγω των πολυάριθμων προβλημάτων της σύγχρονης ζωής, της ρουτίνας και του άγχους, χιλιάδες άνθρωποι υποφέρουν μονίμως από πονοκεφάλους και ανησυχία.
Οι πολλές υποχρεώσεις, οι δουλειές του σπιτιού και η συνεχής έκθεση σε ενοχλητικούς ήχους, δημιουργούν πολύ ισχυρή ένταση στον οργανισμό μας, κάτι που, συνήθως, «μεταφράζεται» σε πονοκέφαλο.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι αυτό μας εμποδίζει να βγάλουμε σε πέρας ακόμη και τις πιο απλές καθημερινές εργασίες μας. Εξάλλου, μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση και άλλων σωματικών και συναισθηματικών προβλημάτων.

Για τον λόγο αυτό, είναι απολύτως απαραίτητο να δώσουμε προσοχή στα πρώτα σημάδια και να προσπαθήσουμε να βρούμε θεραπεία, προτού το πρόβλημα γίνει μεγαλύτερο. Η εντατική λήψη παυσίπονων δεν αποτελεί λύση, καθώς μπορεί να έχει σημαντικές παρενέργειες στο σώμα.

Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές θεραπείες, που μπορεί να μας βοηθήσουν να ηρεμήσουμε, χωρίς να διατρέχουμε κίνδυνο.

Η λεμονάδα με λεβάντα κάνει θαύματα

Μια από τις καλύτερες εναλλακτικές θεραπείες για τον πονοκέφαλο, είναι η γευστική λεμονάδα με λεβάντα. Χάρη στις αντιφλεγμονώδεις και χαλαρωτικές ιδιότητές της, η λεβάντα έχει κερδίσει μια ξεχωριστή θέση στην αντιμετώπιση των πονοκεφάλων. Παράλληλα, διαθέτει περισσότερα από 150 ενεργά συστατικά, που την καθιστούν ιδανική για τη βελτίωση της υγείας και την πρόληψη ασθενειών.
Με βάση τα παραπάνω, γίνεται προφανές ότι η λεμονάδα με λεβάντα μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στη μείωση των πονοκεφάλων και στον έλεγχο της ανησυχίας.

Χαλάρωση του νου

Η λεμονάδα με λεβάντα είναι μια παραδοσιακή συνταγή, που αξιοποιεί τις εκπληκτικές ιδιότητες του λεμονιού, καθώς και τις ωφέλειες της λεβάντας. Η λεβάντα είναι γνωστή για το εκπληκτικό άρωμά της, αλλά θεωρείται ιδιαίτερα πολύτιμη, χάρη στις πολλές εφαρμογές της στη φροντίδα της σωματικής και της διανοητικής μας υγείας.
Χαρακτηρίζεται από τις ηρεμιστικές ιδιότητές της, οι οποίες συμβάλλουν στη γρήγορη ανακούφιση των συμπτωμάτων που προκαλούν η ανησυχία και η ένταση.

Το αιθέριο έλαιο της λεβάντας, το οποίο προέρχεται από τα άνθη της, φημίζεται για τα πολλαπλά οφέλη του για την υγεία. Πολλοί άνθρωποι το χρησιμοποιούν επειδή είναι το καλύτερο έλαιο για αρωματοθεραπεία, αλλά και για σωματική χαλάρωση.

Μερικές από τις κύριες ιδιότητες της λεβάντας είναι οι εξής:
• Αντιφλεγμονώδης
• Αντιμυκητιακή
• Αντικαταθλιπτική
• Αντιμικροβιακή
• Αντισπασμωδική
• Αναλγητική
• Αποτοξινωτική
• Ηρεμιστική

Διόλου περίεργο, λοιπόν, το γεγονός ότι, η λεμονάδα με λεβάντα μπορεί να αποτελέσει το ιδανικό σπιτικό φάρμακο για το καλμάρισμα των νεύρων, αλλά και για τον έλεγχο του πόνου και των διάφορων χημικών αντιδράσεων που προκαλεί το άγχος.

Τρόποι παρασκευής

Υπάρχουν δύο πολύ εύκολοι τρόποι να τη φτιάξετε. Ο πρώτος είναι να χρησιμοποιήσετε αιθέριο έλαιο λεβάντας και ο δεύτερος να χρησιμοποιήσετε το ίδιο το φυτό.
Και οι δύο συνταγές είναι θαυμάσιες και έχουν τις ίδιες ιδιότητες – η επιλογή εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από το πόσο εύκολα μπορείτε να βρείτε τα υλικά.

 Λεμονάδα με αιθέριο έλαιο λεβάντας
Μία ή δύο σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας είναι αρκετές για να εμπλουτίσουν το ρόφημα με τις ιδιότητές της.

Υλικά
• 1/2 φλιτζάνι μέλι (170 γρ.)
• 10 φλιτζάνια νερό (2,5 λίτρα)
• 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο λεβάντας
• 6 λεμόνια
• Κλωναράκια λεβάντας για διακόσμηση

Εκτέλεση
Βάλτε το νερό σε ένα μεγάλο βάζο ή δοχείο.
Στύψτε τα λεμόνια και προσθέστε τον χυμό τους στο νερό.
Προσθέστε το μέλι, ανακατέψτε καλά και στάξτε το αιθέριο έλαιο.
Διακοσμήστε με τα κλωναράκια λεβάντας.
Μπορείτε να πίνετε τρία με τέσσερα ποτήρια την ημέρα.

 Λεμονάδα με φυτό λεβάντας
Αντί να χρησιμοποιήσετε το αιθέριο έλαιο, παρασκευάστε έγχυμα λεβάντας, το οποίο έπειτα θα μετατρέψετε σε λεμονάδα.

Υλικά
• 1 κουταλιά της σούπας άνθη λεβάντας (10 γρ.)
• 1/2 φλιτζάνι μέλι (170 γρ.)
• 5 φλιτζάνια νερό (1,2 λίτρα)
• 1 φλιτζάνι χυμός λεμονιού (250 ml)

Εκτέλεση
Βράστε τα δύο φλιτζάνια νερό και προσθέστε τα άνθη λεβάντας.
Σιγοβράστε για 20 λεπτά και σουρώστε το υγρό με ένα σουρωτήρι.
Προσθέστε το υπόλοιπο νερό και τον χυμό του λεμονιού.
Γλυκάνετε με μέλι και ανακατέψτε καλά. Το πίνετε τρεις φορές την ημέρα.

Επειδή πρόκειται για ένα ρόφημα με λίγες θερμίδες, μπορείτε να το προσθέσετε χωρίς φόβο στη διατροφή σας. Πιείτε το με τα πρώτα σημάδια πονοκεφάλου ή και προληπτικά, όταν έχετε πολύ άγχος.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This