Tι να τρώω το καλοκαίρι; Συμβουλές για να βγείτε super fit στην παραλία

Πολύτιμες συμβουλές για το καλοκαιρινό «μενού»

Must Read

«Δίαιτα» είναι η λέξη που γκουγκλάρουμε περισσότερο αυτή την εποχή, παράλληλα με την αναζήτηση του καλύτερου καλοκαιρινού προορισμού. Μέσα στον πανικό όμως γίνονται και λανθασμένες επιλογές! Διαβάστε λοιπόν τον διατροφικό καλοκαιρινό οδηγό επιβίωσης!

  • Από τη Σοφία Τικταμπανίδη

Τρώτε κάθε 4 ώρες. Ο «μαγικός» κανόνας για ενίσχυση μεταβολισμού και ελέγχου της όρεξης. Μοιράστε τα γεύματά σας μέσα στην ημέρα σύμφωνα με το ωράριο εργασίας και αφιερώστε λίγο χρόνο για να τα απολαύσετε.

Ξεχάστε για λίγο τα εξωτικά κοκτέιλ και τα καθημερινά ποτά. Αυτά «φορτώνουν» με αρκετό αλκοόλ το σώμα και οι θερμίδες δυστυχώς είναι πολλές! Εξάλλου και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει να διανύουμε και κάποιες alcohol free μέρες. Προτιμήστε φυσικό ανθρακούχο μεταλλικό νερό με χυμό λεμονιού ή φτιάξτε σπιτικά κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ!

Αγαπήστε τα καλοκαιρινά φρούτα. Κεράσια, ροδάκινα, δαμάσκηνα, σύκα, σταφύλια, πεπόνι, νεκταρίνια και καρπούζι όλα προσφέρουν ένα κοκτέιλ αντιοξειδωτικών και βιταμινών, τα οποία αποτελούν και πολύτιμο σύμμαχο στο αδυνάτισμα. Λίγες θερμίδες, αναρίθμητα οφέλη στην υγεία και γλυκιά γεύση.

Νερό, νερό, νερό. Μπορεί να ακούγεται κουραστική συμβουλή, αλλά, αν την εφαρμόσετε, θα δείτε πόσο ωφελεί το σώμα και το δέρμα. Νερό, πράσινο τσάι, χυμοί και ό,τι άλλο χρειάζεται για να ενυδατωθείτε, βάλτε το στο πρόγραμμα. Το σώμα μας αποτελείται από νερό σε ποσοστό 55%-60%, οπότε η πρόσληψη υγρών είναι απαραίτητη αν θέλουμε να δουλεύει ο μεταβολισμός στο φουλ.

Γίνετε ρεαλιστές. Θέστε πραγματοποιήσιμους στόχους και δεν θα απογοητευτείτε. Το σώμα μας μπορεί να χάσει από 500 γραμμάρια έως 1 κιλό σε 7 μέρες. Για να χάσετε 500 γραμμάρια λίπος, πρέπει να «ξοδέψετε» 3.500 θερμίδες επιπλέον από τις ημερήσιες δραστηριότητες και ο μόνος τρόπος για να φτάσετε στον στόχο είναι βήμα βήμα. Αυξάνοντας, δηλαδή, κάθε μέρα την ενεργειακή δαπάνη μέσω φυσικής δραστηριότητας, και μειώνοντας τις προσλαμβανόμενες θερμίδες, θα δείτε το βάρος σας να μειώνεται κατά 1 κιλό ανά 7 μέρες.

Πείτε «ναι» στο σπιτικό φαγητό. Μαγειρεύοντας στο σπίτι, ελέγχετε το ελαιόλαδο, ενισχύετε το φαγητό με μπαχαρικά και μυρωδικά, κάποια από τα οποία έχουν συσχετιστεί με το αδυνάτισμα, όπως είναι το μαυροπίπερο, το πιπέρι καγιέν, ο κουρκουμάς, η ρίγανη και ο βασιλικός, και επιλέγετε εσείς τα κατάλληλα υλικά και τις μερίδες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This