Τι είναι η κυτταρίτιδα και 7 μυστικά για να της πείτε «αντίο»

Must Read

Oλες κατά καιρούς… τα βάζουμε με την κυτταρίτιδα. Ειδικά το καλοκαίρι. Πόσες όμως έχουμε καταφέρει να την αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά;

  • Από τη Σοφία Τικταμπανίδη

Ειδικές θεραπείες, αντικυτταριτιδικές κρέμες, βότανα, τροφές που πρέπει να καταναλώνουμε, τροφές «απαγορευμένες», που πρέπει να αποκλείσουμε εντελώς από τη διατροφή μας, φόβος και τρόμος για το αλάτι, το αλεύρι, τα γλυκά και τα αναψυκτικά, και η ανεπιθύμητη όψη του δέρματος που μοιάζει με φλοιό πορτοκαλιού ή τυρί κότατζ…. να επιμένει!

Η αιτία του «κακού»…

Πρόκειται για μία πολυπαραγοντική πάθηση, κάτι που σημαίνει ότι όλα τα αίτια που προκαλούν την εμφάνιση κυτταρίτιδας δεν είναι πλήρως εξακριβωμένα, ενώ στην εμφάνισή της εμπλέκονται πολλοί παράγοντες, όπως τα γονίδια, η δομή του δέρματος, το φύλο, η φυλή, ορμονικοί παράγοντες, ο τρόπος ζωής, το κάπνισμα κ.ά.

Η αλήθεια είναι πως, ακόμα κι αν σας φαίνεται παράξενο, οι ειδικοί συμφωνούν ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένες διατροφικές ή άλλες συνήθειες που μπορούν από μόνες τους να προκαλέσουν την εμφάνιση κυτταρίτιδας. Ωστόσο, για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή της, κοινή συνισταμένη φαίνεται να είναι: το αρνητικό ενεργειακό ισοζύγιο (δηλαδή να τρώμε λιγότερο από όσο ξοδεύουμε), η ενδυνάμωση των κυττάρων του συνδετικού ιστού στο σώμα σας, καθώς και η σωστή ενυδάτωση, παρέχοντας παράλληλα και τις κατάλληλες θρεπτικές ουσίες. Ετσι, μικρές καθημερινές αλλαγές, ικανές να βελτιώσουν αισθητά την όψη του δέρματός σας, είναι οι εξής…

6+1 tips προς την επιτυχία…

■ Δώστε έμφαση στην επαρκή ενυδάτωσή σας και στοχεύστε στην κατανάλωση τουλάχιστον 2 λίτρων υγρών την ημέρα από όλες τις πηγές, επιλέγοντας κυρίως νερό αλλά και ροφήματα που το περιέχουν, όπως φυσικοί χυμοί φρούτων, καφές, αναψυκτικά.

■ Αλατίστε με μέτρο και αποφύγετε τα παστά, τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα και τα αλλαντικά, που έχουν αυξημένη περιεκτικότητα σε νάτριο.

■ Στοχεύστε στη διατήρηση ενός φυσιολογικού σωματικού βάρους και αποφύγετε τη διαρκή αυξομείωσή του.

■ Εντάξτε τη σωματική δραστηριότητα στην καθημερινότητά σας. Με αφορμή το καλοκαίρι, εκμεταλλευτείτε τη θάλασσα και κολυμπήστε για πολλές ώρες.

■ Ακολουθήστε μια υγιεινή διατροφή που είναι πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και φυτικές ίνες, επιλέγοντας τρόφιμα και δημητριακά ολικής αλέσεως και αυξάνοντας την κατανάλωση οσπρίων στο εβδομαδιαίο μενού σας.

Περιορίστε την πρόσληψη τροφών που είναι πλούσιες σε κορεσμένα λιπαρά (πλήρη γαλακτοκομικά, τηγανητά, βούτυρο) και trans λιπαρά (κρουασάν, σφολιάτες, πατατάκια).

■ Αν πρέπει να «αποχαιρετήσετε» κάτι οριστικά, αυτά είναι το άγχος, το κάπνισμα και η υπερκατανάλωση αλκοόλ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This