Από αρχές Οκτωβρίου τα εμβόλια για Όμικρον 4 και 5

Must Read

Έκρυβε ειδήσεις η χθεσινή αντιπαράθεση στη Βουλή μεταξύ του Θάνου Πλεύρη και της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπης Τζούφη, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, καθώς στην απάντησή του ο Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε στο ζήτημα των εμβολίων και του προγράμματος εμβολιασμού και προανήγγειλε ότι στις αρχές Οκτωβρίου αναμένονται τα νέα επικαιροποιημένα εμβόλια, που θα είναι αποτελεσματικά έναντι των μεταλλάξεων του κορωνοϊού Ομικρον 4 και Ομικρον 5.

Ειδικότερα, ο υπουργός Υγείας έκανε γνωστό ότι στο χρονοδιάγραμμα του υπουργείου προβλέπεται πως οι ευπαθείς ομάδες και οι άνω των 60 ετών θα αρχίσουν να εμβολιάζονται από τις αρχές Οκτωβρίου με τα επικαιροποιημένα εμβόλια κατά των μεταλλάξεων του κορωνοϊού.

«Φιλοδοξούμε την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου να είναι στη διάθεσή μας και τα εμβόλια κατά της Όμικρον 4 και Ομικρον 5, προκειμένου να εμβολιάζεται ο πληθυσμός για τον οποίο υπάρχουν σχετικές οδηγίες (ευάλωτες ομάδες και πολίτες άνω των 60 ετών)» είπε και επεσήμανε τη σημασία εμβολιασμού με τα υπάρχοντα εμβόλια κατά της Όμικρον 1 για όσους υπάρχει σύσταση της επιτροπής.

Οπως σημείωσε ο κ. Πλεύρης, παρά τη διάθεση της παραγωγού εταιρίας να εξαντληθούν πρώτα τα εμβόλια κατά της Όμικρον 1, στο συμβούλιο υπουργών Υγείας της Ε.Ε. πέρασε η πρόταση Ελλάδας και Κύπρου ώστε με το που θα βγουν τα νέα εμβόλια (κατά της Όμικρον 4 και Όμικρον 5) να σταματήσει η διάθεση των εμβολίων κατά της Όμικρον 1.

Κατά τη συζήτηση της ερώτησής της, η Μερόπη Τζούφη ζήτησε στοιχεία για τα κρούσματα στον μαθητικό πληθυσμό μετά το άνοιγμα των σχολείων, κάνοντας λόγο για στοιχεία επανόδου της πανδημίας και τονίζοντας ότι ο παιδικός εμβολιασμός είναι σε χαμηλότερα ποσοστά απ’ ό,τι σε άλλες χώρες της Ε.Ε., με τον υπουργό να απαντά ότι η χώρα μας δεν είναι «νησίδα» και να υπογραμμίζει πως όλες οι ευρωπαϊκές χώρες άνοιξαν τα σχολεία τους όπως εμείς.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This