«Τσουχτερά» πρόστιμα για κάπνισμα σε διευθύντρια και σε υπάλληλο του ΠΑΓΝΗ

Must Read

Τα πρώτα πρόστιμα για το κάπνισμα σε δημόσιο θεραπευτήριο, ύψους 600 ευρώ, «έπεσαν» χθες στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηράκλειου (ΠΑΓΝΗ), σε μια υπάλληλο καθαριότητας και μια διευθύντρια κλινικής. Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κιλικίας έκανε χθες τη σχετική ανάρτηση στον λογαριασμό του στο twitter από την είδηση που είχαν ανεβάσει στο διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα, κλιμάκιο στο οποίο συμμετείχαν επόπτης δημόσιας υγείας και υπάλληλος από τη Δημοτική Αστυνομία έκαναν έλεγχο στους χώρους των κλινικών και το αποτέλεσμα ήταν να γράψουν πρόστιμα που αγγίζουν τα 600 ευρώ. Τα πρόστιμα καλούνται να πληρώσουν μια υπάλληλος στον τομέα της καθαριότητας και η διευθύντρια της κλινικής, όπως προβλέπει ο νόμος, παρόλο που δεν κάπνιζε.

Ο προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Μαρίνος Παττακός δήλωσε χθες: «Στην καθαρίστρια επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 100 ευρώ καθώς κάπνιζε εν ώρα εργασίας μέσα στην κλινική και στη διευθύντρια της κλινικής 500 ευρώ, όπως προβλέπεται από τον αντικαπνιστικό νόμο, ανεξάρτητα αν καπνίζει ή όχι. Ακολούθησαν έλεγχοι και σε άλλες κλινικές, αλλά δεν διαπιστώθηκαν άλλες παραβάσεις».

Φέτος, σύμφωνα με τα στοιχεία, βεβαιώθηκαν 12 παραβάσεις στον Δήμο Ηρακλείου και οι έλεγχοι συνεχίζονται σε υγειονομικά καταστήματα και άλλους χώρους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, έλεγχοι γίνονται παντού. Με τον νέο νόμο προστίθενται οι παιδικές χαρές και οι ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως τα γήπεδα μπάσκετ, ποδοσφαίρου, στίβος κ.λπ.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This