Κάνουν τα… πάντα για να μείνουν «για πάντα» νέοι οι μεγιστάνες της Silicon Valley

Must Read

Αποφασισμένοι να ζήσουν τόσο πολλά χρόνια, ώστε να προλάβουν να «φάνε» όλα τα δισεκατομμύρια που έχουν συσσωρεύσει, φαίνεται ότι είναι μεγιστάνες της Silicon Valley, οι οποίοι πιστεύουν ότι έχουν «ξεκλειδώσει» το μυστικό της αιώνιας νιότης. Για να κατακτήσουν, όπως θεωρούν, την αθανασία, καταφεύγουν, μεταξύ άλλων, σε φάρμακα, μεταγγίσεις αίματος, ακόμη και σε ακραία διατροφή.

Οι τεχνικές των «πεινασμένων» για νιότη της κοιλάδας της Καλιφόρνιας, που θεωρείται το παγκόσμιο κέντρο των εταιριών υψηλής τεχνολογίας, παρουσιάστηκαν στο συνέδριο «Επανάσταση κατά της γήρανσης και του θανάτου» στο Λας Βέγκας, σύμφωνα με την «Telegraph».

Η εταιρία Calico της Google, για παράδειγμα, προσπαθεί να διακόψει ή να καθυστερήσει τη γήρανση. Ύστερα από πέντε χρόνια ερευνών, επιστήμονές της ανακάλυψαν ένα είδος γυμνού τυφλοπόντικα, ο οποίος φαίνεται να μη γερνάει και προσπαθούν να ανακαλύψουν χάρη σε ποιες ουσίες το καταφέρνει. Την ίδια ώρα, στην αγορά έχουν κυκλοφορήσει προβιοτικά που υπόσχονται να σταματήσουν τη γήρανση. Πρόκειται για τα Immortalis Klotho Formula που δημιούργησε ο δρ Μάρκο Ρουτζιέρο και πωλούνται προς 9.190 ευρώ η συσκευασία για τρεις μήνες θεραπεία.

Αλλοι δισεκατομμυριούχοι καταφεύγουν σε μεταγγίσεις αίματος από νεαρής ηλικίας ανθρώπους, το οποίο πιστεύουν ότι αντικαθιστά τα μεταλλαγμένα κύτταρα του δικού τους αίματος που προκαλούν τη γήρανση. Η θεραπεία, που κοστίζει 9.190 ευρώ, πρόσφατα απαγορεύτηκε στις ΗΠΑ από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων. Εξαιρετικά δημοφιλής έχει γίνει και η θεραπεία με βλαστοκύτταρα, που πιστεύεται ότι έχουν αντιγηραντική δράση.

Ο Τζακ Ντόρσεϊ είναι από αυτούς που θεωρούν ότι η αυστηρή δίαιτα θα τους επιτρέψει να ζήσουν περισσότερο. Ο 42χρονος ιδρυτής του twitter κάνει μόνο ένα γεύμα την ημέρα με ψάρι, κοτόπουλο ή μπριζόλα, που συνοδεύει με σαλάτα, λαχανικά, βατόμουρα, μαύρη σοκολάτα και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί. Τα Σαββατοκύριακα, μάλιστα, δεν τρώει καθόλου.
Τέλος, κάποιοι λαμβάνουν «κοκτέιλ» από διάφορους συνδυασμούς φαρμάκων και βιταμινών. Ένα από τα πιο διαδεδομένα περιλαμβάνει την ουσία νικοτιναμιδο-αδενινο-δινουκλεοτίδιο, που, σύμφωνα με έρευνες, αποτρέπει την καταστροφή του DNA, καθυστερώντας έτσι τη γήρανση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This