Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2023

Μεταμόσχευση Μαλλιών: Ένας Έλληνας κατακτά την κορυφή παγκοσμίως!

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσίευση:

Όταν γίνεται λόγος για μεταμόσχευση μαλλιών, ένα όνομα βρίσκεται στην κορυφή, τόσο για τα ελληνικά όσο και για τα παγκόσμια δεδομένα: Δρ. Γεώργιος Ζώντος. Ο Χειρουργός Μεταμόσχευσης Μαλλιών Δρ. Γεώργιος Ζώντος είναι διεθνώς αναγνωρισμένος στον χώρο σχετικά με την παροχή πρωτοποριακών υπηρεσιών κατά της τριχόπτωσης, έχοντας αποκτήσει πλήθος βραβείων κατά τη διάρκεια της πολυετούς πορείας του. Έχει αφιερώσει την επιτυχημένη καριέρα του στην εφαρμογή πρωτοποριακών τεχνικών αποκατάστασης μαλλιών που βελτιώνουν τη ζωή και την αυτοπεποίθηση ατόμων με τριχόπτωση. Αυτή είναι η αποστολή του και η κινητήρια δύναμη της Zontos Hair & Skin Clinic, της πρότυπης κλινικής Μεταμόσχευσης Μαλλιών που έχει ιδρύσει ο ίδιος σύμφωνα με τις υψηλότερες προδιαγραφές.

Ο σκοπός της κλινικής είναι η παροχή ολοκληρωμένων και καινοτόμων ιατρικών υπηρεσιών στον τομέα της Μεταμόσχευσης Μαλλιών. Αυτό επιτυγχάνεται με το συνδυασμό τριών καταλυτικών παραγόντων: την πολυετή διεθνή εμπειρία, γνώση και ενεργό δράση του Δρ. Ζώντου, την άρτια επιστημονική κατάρτιση του προσωπικού και τον υπερσύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Ο Δρ. Γεώργιος Ζώντος είναι Διπλωματούχος του Αμερικανικού Συμβουλίου Χειρουργικής Αποκατάστασης Μαλλιών (ABHRS: American Board of Hair Restoration Surgery – https://abhrs.org) και Fellow της Διεθνούς Εταιρείας Χειρουργικής Αποκατάστασης Μαλλιών (ISHRS: International Society of Hair Restoration Surgery – https://ishrs.org). Είναι ένας από τους λίγους γιατρούς παγκοσμίως στην Ελλάδα και τη Δανία που έχει λάβει αυτή την τόσο σημαντική διάκριση.

Ο Δρ. Γεώργιος Ζώντος είναι γνωστός για την πρωτοπορία σε πολυάριθμες τεχνικές στον τομέα της αποκατάστασης μαλλιών, όπως η ελάχιστα επεμβατική μέθοδος FUE (Follicular Unit Extraction), αλλά και η πρωτοποριακή μέθοδος εξαγωγής τριχοθυλακίων Long Ηair FUE που συνδυάζει όλα τα πλεονεκτήματα της μεθόδου FUE δίχως την ανάγκη ξυρίσματος του τριχωτού της κεφαλής. Παράλληλα, έχει αναπτύξει ο ίδιος την επαναστατική τεχνική εξαγωγής τριχοθυλακικών μονάδων Vertical Extraction, με την οποία επιτυγχάνεται μικρότερος τραυματισμός και ταχύτερη επούλωση, ελαχιστοποιώντας το σχηματισμό ουλών. Η επιτυχία του ίδιου και της κλινικής που έχει ιδρύσει βασίζεται στο ότι φροντίζει να πραγματοποιεί αποκλειστικά ο ίδιος κάθε επέμβαση μεταμόσχευσης μαλλιών, ώστε να επιτευχθεί το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα για κάθε ασθενή ξεχωριστά.

Εκτός από Διπλωματούχος του American Board of Hair Restoration Surgery (ABHRS), ο Δρ. Γεώργιος Ζώντος είναι επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου (Board of Directors) του American Board of Hair Restoration Surgery και συμμετέχει σε επιτροπές του συμβουλίου που έχουν σκοπό την εξασφάλιση της ηθικής άσκησης της ιατρικής στον τομέα της μεταμόσχευσης μαλλιών και την διαρκή εξέλιξη και βελτίωση των τεχνικών μεταμόσχευσης μαλλιών. Ταυτόχρονα, φέτος ο Δρ. Γεώργιος Ζώντος είχε την τιμή να συμμετέχει φέτος και ως εξεταστής και εισηγητής θεμάτων για τις εξετάσεις που διεξάγει το συμβούλιο για την πιστοποίηση γιατρών από όλο τον κόσμο στην μεταμόσχευση μαλλιών. Πρόκειται για μια εξαιρετικά τιμητική διάκριση, καθώς ο Δρ. Γεώργιος Ζώντος ήταν ο μοναδικός Έλληνας εξεταστής από τους συμμετέχοντες, βοηθώντας καταλυτικά στην προετοιμασία αλλά και τη διεξαγωγή των εξετάσεων.

Η διεθνής αναγνώριση του Δρ. Ζώντου ωστόσο δεν σταματά εδώ. Ο ιατρός είναι ταυτόχρονα Πρόεδρος (Chair) του Advanced Board Review Course, όπου προετοιμάζει τους υποψήφιους για τις εξετάσεις του AMERICAN BOARD OF HAIR RESTORATION SURGERY. Ο τίτλος του Προέδρου αποτελεί μια εξαιρετικά τιμητική διάκριση, που αναγνωρίζει τις εξελιγμένες γνώσεις του ιατρού πάνω στη μεταμόσχευση μαλλιών. Για την εξαιρετική οργάνωση του σεμιναρίου ο Δρ. Ζώντος έλαβε τιμητικά ειδικό βραβείο για την Επιστημονική και Εκπαιδευτική συνεισφορά του.

Παράλληλα, η συμμετοχή του Δρ. Ζώντου στο Παγκόσμιο Συνέδριο της ISHRS που διεξήχθη στον Παναμά στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, είχε την τιμή να παρουσιάσει δυο δικές του πρωτοποριακές επιστημονικές εργασίες. Η πρώτη αναφέρεται στην εξελιγμένη δική του τεχνική FUE χωρίς κούρεμα με την χρήση ειδικών εργαλείων. Η δεύτερη επιστημονική του μελέτη απέδειξε την ευεργετική επίδραση του PRP στην ταχύτατη επούλωση του τραύματος στην δότρια ζώνη μετά από την τεχνική μεταμόσχευσης FUE. Οι δύο αυτές μελέτες επιλέχθηκαν μέσα από πολλές άλλες κι έπειτα από ενδελεχή αξιολόγηση. Και οι δυο επιδοκιμάστηκαν από τους συμμετέχοντες στο συνέδριο και απέσπασαν ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια.

Η συνεισφορά του Δρ. Γεωργίου Ζώντου στη Διεθνή Εταιρεία Χειρουργικής Αποκατάστασης Μαλλιών δεν περιορίζεται μόνο εδώ. Ο ιατρός έλαβε τιμητική βράβευση για τη συνεισφορά του ως editor στο Hair Transplant Forum International, το επιστημονικό περιοδικό της ISHRS. Αυτό απευθύνεται αποκλειστικά στα μέλη της Εταιρείας, και εξυπηρετεί τον τομέα της χειρουργικής αποκατάστασης μαλλιών παρέχοντας δωρεάν ανταλλαγή ιδεών με άρθρα που σχετίζονται με την τριχόπτωση και τις χειρουργικές και ιατρικές θεραπείες της. Ρόλος του Δρ. Ζώντου είναι να συντονίζει το περιεχόμενο του περιοδικού, να αξιολογεί τα άρθρα που υποβάλλονται προς δημοσίευση και να φροντίζει για την εύρυθμη έκδοσή του.

Η διαρκής προσπάθειά του για αριστεία, η διαρκής εξέλιξη των επιστημονικών του γνώσεων, και η πραγματοποίηση από τον ίδιο κάθε επέμβασης μεταμόσχευσης μαλλιών, έχουν οδηγήσει τον Δρ. Γεώργιο Ζώντο στην κορυφή παγκοσμίως. Οι καινοτόμες χειρουργικές τεχνικές που εφαρμόζει καθώς και η αφοσίωση του στην ικανοποίηση και φροντίδα των ασθενών του έχουν δώσει διεθνή αναγνώριση στον τομέα της χειρουργικής αποκατάστασης μαλλιών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

O καρκίνος του τραχήλου της μήτρας μπορεί να προληφθεί

Την ανάγκη μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης για την πρόληψη και τον έλεγχο του καρκίνου του...

Λαπαροσκοπική Χολοκυστεκτομή: Η πιο σύγχρονη αντιμετώπιση για τις πέτρες στη χολή

Η χολολιθίαση είναι μια από τις πιο συνηθισμένες παθήσεις του ανώτερου πεπτικού και αφορά...

«Eπιδημία» καρκίνου μάς έχει κληροδοτήσει η Covid-19

Εδώ και πολλούς μήνες, διεθνούς φήμης ιατρικά περιοδικά προειδοποιούν πως η πανδημία του κορωνοϊού...

Ιατρική ανακάλυψη χάρη σε αράχνες

Κοντά στην ανακάλυψη του μυστικού που κρύβουν οι «θαλάσσιες αράχνες» και θα επιτρέπει στο...

Αυτά είναι τα συμπτώματα που προκαλούν οι μεταλλάξεις Κράκεν και Όρθρος

Οι νέες μεταλλάξεις XBB.1.5 (Κράκεν) και CH.1.1 (Όρθρος) του κορωνοϊού συνεχίζουν την ραγδαία εξάπλωσή...

Επεμβάσεις θυρεοειδούς: κλειδί η «εμπειρία» του χειρουργού

Οι παθήσεις θυρεοειδούς ταλαιπωρούν μεγάλο μέρος του πληθυσμού και πολλές φορές η αντιμετώπισή τους...

Τα αναψυκτικά με ζάχαρη ευθύνονται για την τριχόπτωση

Ενοχα ακόμα και για τη φαλάκρα είναι τα αναψυκτικά με ζάχαρη, σύμφωνα με νέα...

Αυτές είναι οι τροφές-«γροθιά» στα δόντια

H πρόληψη είναι το καλύτερο «φάρμακο» για την υγεία των δοντιών, αλλά ο καθημερινός...

Reuters: Πιθανή συσχέτιση του εμβολίου Pfizer με εγκεφαλικά βλέπει ο FDA και το CDC

Το Αμερικάνικο σύστημα φαρμακοεπαγρύπνησης επισήμανε ότι η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer Inc (PFE.N) και το...

Φάρμακα υψηλού κόστους για σοβαρές παθήσεις: Για ποια θα απαιτείται ηλεκτρονική προέγκριση – Ακόμα...

Στην αναθεώρηση του καταλόγου φαρμάκων υψηλού κόστους σοβαρών παθήσεων για τα οποία απαιτείται ηλεκτρονική...

Mύθοι και αλήθειες για τα μακαρόνια

Τα ζυμαρικά αποτελούν αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων - και όχι άδικα, αφού, πέρα...

Η διατροφή που θα μας κάνει να απαλλαγούμε από τα κιλά των εορτών

Το 90% των ανθρώπων παίρνει κιλά κατά τη διάρκεια των γιορτών των Χριστουγέννων, ενώ...

Πήρε έγκριση νέο φάρμακο για το Αλτσχάιμερ, που επιβραδύνει τη νόσο

Το νέο φάρμακο Leqembi για το Αλτσχάιμερ εγκρίθηκε από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων...

Αυτή είναι η νέα μετάλλαξη ΧΒΒ.1.5 – Η προειδοποίηση του ΠΟΥ και η μεταδοτικότητα

Την πιο μεταδοτική μετάλλαξη του κορωνοϊού μέχρι σήμερα αποτελεί η ΧΒΒ.1.5, η οποία εξαπλώνεται...

Επιδόσεις στο σeξ και εγκυμοσύνη – Τι έδειξε νέα έρευνα

Οι γυναίκες που θέλουν να πιάσουν παιδί με τον σύντροφό τους καλό θα ήταν...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ψυχρολουσία στα ΑΤΜ για τους συνταξιούχους!

Σχεδόν 1.000.000 δεν είδαν αυξήσεις λόγω ατολμίας της κυβέρνησης να καταργήσει την προσωπική διαφορά που είχε θεσπιστεί επί ΣΥΡΙΖΑ

Αγνώριστος o Βασίλης Καρράς μετά την περιπέτεια της υγείας του

Αγνώριστος ο Βασίλης Καρράς στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση...

Mαρί Κωνσταντάτου: Δημόσια εμφάνιση με τον σύντροφό της και την κόρη του

Η Μαρί Κωνσταντάτου έκανε μια δημόσια εμφάνιση μαζί με...

Πένυ Παπουτσή: Δείτε την επίσης ηθοποιό σύζυγο του Τάσου Χαλκιά

Ο ηθοποιός Τάσος Χαλκιάς έχει υποδυθεί μερικούς από τους...

«Τέρατα» βίασαν φοιτήτρια! Την άφησαν στον δρόμο και τη σκότωσε διερχόμενο Ι.Χ.

Χειροπέδες σε τέσσερις νεαρούς πέρασε η αστυνομία της Λουιζιάνα...

Η κατάρρευση μιας (Προέδρου της) Δημοκρατίας

Εδώ και χρόνια, οι δημοσκοπικές εταιρείες αποφεύγουν τεχνηέντως να...

Συνταξιούχοι: Στα «κάγκελα» για τις δήθεν αυξήσεις

Την οργή των συνταξιούχων προκάλεσε η αποκάλυψη της πραγματικότητας...
spot_img

NEWSROOM