Ο νέος χρόνος είναι ευκαιρία για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, με απώλεια βάρους

Για... ποδαρικό στη ζυγαριά

Must Read

Με το νέο έτος έρχεται η ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα. Για πολλούς ανθρώπους αυτό σημαίνει αλλαγές, υιοθετώντας έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής για την απώλεια βάρους. Εάν αυτό είναι ο στόχος σας, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να βρεθείτε στον σωστό δρόμο…

  • Από τη Σοφία Τικταμπανίδη

1 Βρείτε το κίνητρό σας. Ποιο είναι το κίνητρό σας για να χάσετε βάρος; Θέλετε να δείχνετε λεπτότερη/ος, να φαίνονται καλύτερα τα ρούχα πάνω σας, να αισθανθείτε πιο δραστήρια/ος ή απλώς να βελτιώσετε την υγεία σας; Ξεκαθαρίστε τι πραγματικά θέλετε και στη συνέχεια προσπαθήστε να πετύχετε τον στόχο σας.

2 Φτιάξτε ένα σχέδιο. Αν ήταν να κάνετε ένα μακρύ οδικό ταξίδι, δεν θα μπαίνατε απλά στο αυτοκίνητο χωρίς να οργανωθείτε και να φύγετε. Πριν από την 1η Ιανουαρίου, λοιπόν, σκεφτείτε και περιγράψετε τις αλλαγές που θέλετε να υλοποιήσετε και αποφασίστε πώς θα τις προσαρμόσετε καλύτερα στο πρόγραμμά σας.

3 Βάλτε στόχους. Οι στόχοι θα σας βοηθήσουν στη μέτρηση της προόδου σας. Αν δεν γνωρίζετε εκ των προτέρων πού θέλετε να καταλήξετε, δεν θα ξέρετε πραγματικά πώς να κατευθυνθείτε προς τα εκεί. Οταν βάζετε στόχους και τους πραγματοποιείτε, νιώθετε ότι καταφέρατε κάτι. Να επιλέγετε έξυπνα τους στόχους σας. Για παράδειγμα, ένας έξυπνος στόχος θα ήταν κάτι σαν «εγώ θα περπατήσω για 15 λεπτά ημερησίως για τρεις ημέρες της εβδομάδας». Ή «εγώ θα προετοιμάζω μια νέα υγιεινή συνταγή κάθε εβδομάδα για τον μήνα Ιανουάριο».

4 Το μέγεθος της μερίδας. Προσέξτε το μέγεθος της μερίδας του φαγητού που καταναλώνετε σε καθημερινή βάση.

5 Ολα με πρόγραμμα. Στην απεγνωσμένη σας προσπάθεια να πετύχετε μεγάλη απώλεια βάρους σε χρόνο-ρεκόρ, συχνά μπορεί να καταφύγετε σε «μαγικές» δίαιτες ή ανορθόδοξες, οι οποίες πάντα υπόσχονται θεαματικά αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτού του είδους οι διατροφές είναι συνήθως μη ρεαλιστικές, είναι δύσκολο να ακολουθηθούν και αρκετές φορές ακόμη και επικίνδυνες.

6 Καταναλώστε πρωινό. Σίγουρα έχετε ακούσει ότι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Φάτε ένα μεγάλο υγιεινό πρωινό όσο το δυνατόν νωρίτερα. Θα σας δώσει ενέργεια, θα σας κατευθύνει στο να κάνετε πιο υγιεινές επιλογές κατά τη διάρκεια της ημέρας και θα σας κρατήσει χορτάτους, ώστε να τρώτε λιγότερο κατά την υπόλοιπη διάρκεια της ημέρας.

7 Συμπληρώστε με λαχανικά. Τα λαχανικά είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά, νερό, φυτικές ίνες και πολύ λίγες θερμίδες. Αν συμπληρώσετε το μισό σας πιάτο με λαχανικά, θα νιώσετε χορτάτοι πιο γρήγορα και θα μειώσετε τις θερμίδες σας, χωρίς να έχετε το αίσθημα της στέρησης.

8 Ασκηθείτε. Για να κάψετε θερμίδες με ταχύτερο ρυθμό και να χτίσετε ένα υγιή, δυνατό και fit σώμα, θα πρέπει να ενσωματώσετε την άσκηση στη ζωή σας. Γυμναστείτε σε χαμηλή ένταση και χρόνο σε πρώτη φάση και στη συνέχεια αυξήστε τον χρόνο ή και την έντασή σας όταν αισθανθείτε πιο άνετα.

9 Μη βιάζεστε. Ενα μεγάλο λάθος που πολλοί άνθρωποι κάνουμε όταν προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε κάποιο πρόβλημα υγείας είναι ότι προσπαθούμε να κάνουμε τα πάντα με τη μία. Αυτή η «συνταγή» είναι σχεδόν πάντα καταστροφική. Προσπαθήστε μέσα σε μερικές εβδομάδες να επιτύχετε έναν με δύο στόχους τη φορά. Θυμηθείτε: Θέλετε να κάνετε μόνιμες αλλαγές και γι’ αυτές θα χρειαστεί χρόνος μέχρι να τις πετύχετε.

10 Οι παρασπονδίες. Ερχεται η ώρα που κάποιες περιστάσεις (π.χ., γιορτές) μας σπρώχνουν να παρεκκλίνουμε από την υγιεινή διατροφή και αποσυντονιζόμαστε. Είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε ότι έχετε αποπροσανατολιστεί, αλλά να μην το χρησιμοποιήσετε ως δικαιολογία για να καταθέσετε τα όπλα σας. Κάθε μέρα είναι μια νέα ευκαιρία για να ξεκινήσετε από την αρχή, ώστε να επιστρέψετε αμέσως στον υγιεινό τρόπο ζωής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This