Η διατροφή που θα μας κάνει να απαλλαγούμε από τα κιλά των εορτών

Must Read

Το 90% των ανθρώπων παίρνει κιλά κατά τη διάρκεια των γιορτών των Χριστουγέννων, ενώ το 47% βάζει από δύο μέχρι τέσσερα κιλά βάρους, σύμφωνα με νέα έρευνα του Innerbody Research.

Αν κάποιος ανήκει σε αυτή την κατηγορία, αλλά θέλει να χάσει τα κιλά των γιορτών με υγιεινό και αποτελεσματικό τρόπο, δεν έχει παρά να ακολουθήσει τις προτροπές των ειδικών.

Το πρώτο βήμα που συστήνουν οι ειδικοί είναι να καταστρώσει κανείς ένα διατροφικό πλάνο, είτε μόνος του είτε -ακόμη καλύτερα- με τη βοήθεια διατροφολόγου. Καλό θα ήταν το πλάνο να θέτει μικρούς αλλά εφικτούς στόχους για την απώλεια βάρους και να είναι πλούσιο σε φρούτα και λαχανικά. Επίσης, συνιστάται να μην περιλαμβάνει επεξεργασμένο κρέας, όπως είναι τα λουκάνικα, τα αλλαντικά, ούτε επεξεργασμένες τροφές, όπως τα σνακ, τα πατατάκια και τα γλυκά.

Σημαντικό είναι όποιος ακολουθεί το διατροφικό πλάνο να πίνει σημαντικές ποσότητες υγρών, αποφεύγοντας ωστόσο τα ροφήματα που περιέχουν ζάχαρη. Οι ειδικοί απαγορεύουν, δε, διά ροπάλου τα γεύματα αργά το βράδυ.

Ωστόσο, από μόνη της η δίαιτα δεν αρκεί, σύμφωνα με τους ειδήμονες, γι’ αυτό συνιστούν τακτική σωματική άσκηση. Σημαντικό είναι, επίσης, να κοιμάται κανείς καλά, αλλά και να βρει κάποιο άτομο που να τον στηρίζει ψυχολογικά στην προσπάθεια να χάσει τα κιλά των γιορτών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This