«Delete» σε κακές αναμνήσεις με ένα… χάπι!

Must Read

Αν μπορούσατε μέσα σε μια στιγμή να διαγράψετε πλήρως από τη μνήμη σας τη χειρότερη εμπειρία της ζωής σας για να σταματήσετε να πονάτε, όπως συμβαίνει αν σας εγκαταλείψει ξαφνικά το ταίρι σας ή ανακαλύψετε ότι σας απατά, θα το κάνατε; Στο μέλλον μπορεί να έρθετε αντιμέτωποι με το δίλημμα καθώς ερευνητές δουλεύουν ήδη πάνω σε χάπι το οποίο θα μπορεί να διαγράφει επιλεκτικά κακές αναμνήσεις.

Ο δρ Alain Brunet του McGill University του Καναδά, σύμφωνα με τη «National Post», ολοκλήρωσε σχετική έρευνα στην οποία συμμετείχαν 60 εθελοντές που είχαν υποστεί σοβαρό ψυχολογικό τραύμα μετά το ξαφνικό τέλος της σχέσης τους ή διότι βίωσαν την απιστία. Οι εθελοντές συμμετείχαν σε τέσσερις με έξι συνεδρίες, κατά τη διάρκεια των οποίων αφού λάμβαναν το αντιυπερτασικό φάρμακο προπρανολόλη, διάβαζαν φωναχτά ένα κείμενο το οποίο είχαν συντάξει οι ίδιοι. Σε αυτό περιέγραφαν με όσο το δυνατόν περισσότερες συναισθηματικές λεπτομέρειες το τέλος της σχέσης τους. Ύστερα από κάθε συνεδρία καλούνταν να περιγράψουν πώς ένιωθαν.

Ο Brunet υποστηρίζει ότι τέλος του προγράμματος όλοι τους είπαν ότι κατάφεραν να γυρίσουν σελίδα και να προχωρήσουν στη ζωή τους, καθώς οι αναμνήσεις τους ξεθώριασαν. «Ελάττωσε τη δύναμη μιας ανάμνησης και θα μειώσεις την ένταση του πόνου που προκαλεί» ανέφερε ο ερευνητής. Αν και απέχει ακόμη από την πλήρη εξάλειψη μιας ανάμνησης, ο Brunet πιστεύει ότι μελλοντικά κάτι τέτοιο θα είναι δυνατό χάρη σε ένα χάπι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This