Κυριακή 20/6/2021

Ελπίδα ίασης για όλα τα είδη του καρκίνου!

Πειραματική θεραπεία που θα γιατρεύει τους ασθενείς από όλους τους τύπους του καρκίνου πιστεύουν ότι έχουν στα χέρια τους ερευνητές. Η ερευνητική ομάδα του Γιούμαν Φονγκ κατασκεύασε στο εργαστήριο έναν ιό ο οποίος έδωσε πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα όταν δοκιμάστηκε στο εργαστήριο και σε πειραματόζωα.

Oπως εξήγησε στην «Daily Telegraph» ο Φονγκ, που εργάζεται στις ΗΠΑ για την αυστραλιανή εταιρία βιοτεχνολογίας Imugene, έφτιαξαν στο εργαστήριο έναν ιό που μοιάζει με εκείνον που προσβάλλει τα βοοειδή, προκαλώντας μια μορφή ευλογιάς η οποία είναι γνωστή ως δαμαλίτιδα. Ο συγκεκριμένος ιός δεν προκαλεί ασθένεια στους ανθρώπους.

Oταν οι ερευνητές δοκίμασαν τη θεραπεία, που αποκάλεσαν CF33, με τον τροποποιημένο ιό στο εργαστήριο, διαπίστωσαν ότι σκότωσε όλα τα καρκινικά κύτταρα από διάφορους τύπους καρκίνου. Oταν η θεραπεία δοκιμάστηκε σε ποντικούς, παρατηρήθηκε ότι μειώθηκαν οι όγκοι όλων των μορφών καρκίνου από τις οποίες είχαν νοσήσει τα πειραματόζωα.

Τώρα ο Φονγκ βρίσκεται στην Αυστραλία, όπου το ερχόμενο έτος θα αρχίσουν οι κλινικές δοκιμές, στις οποίες θα συμμετάσχουν εθελοντές και εθελόντριες με επιθετικό καρκίνο του μαστού, μελάνωμα, καρκίνο των πνευμόνων, καρκίνο της ουροδόχου κύστης καθώς και καρκίνο στο στομάχι και το έντερο. Ο ερευνητής επισημαίνει ότι η επιτυχία των δοκιμών στο εργαστήριο και σε πειραματόζωα δεν διασφαλίζει αντίστοιχη επιτυχία και στον άνθρωπο.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ