Η κατάθλιψη «τσακίζει» την καρδιά

Must Read

Αμερικανική έρευνα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τους ανθρώπους που πάσχουν από κατάθλιψη, η σοβαρότητα της οποίας ενδέχεται να αυξάνει την πιθανότητα καρδιακών ασθενειών ή εγκεφαλικού.

«Οι καρδιαγγειακές ασθένειες επηρεάζονται και σχετίζονται με ποικίλες καταστάσεις υγείας, συμπεριλαμβανομένης και της ψυχικής υγείας» είπε ο συντάκτης της μελέτης Γιόζεφ Μ. Καν, εθνικός διευθυντής του Τμήματος Πληροφορικής και Ανάλυσης Δεδομένων για την Υγεία, της Αμερικανικής Καρδιολογικής Eνωσης στο Ντάλας του Τέξας.

Σύμφωνα με τη μελέτη των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν μέσω της συμπλήρωσης ερωτηματολογίων κατάθλιψης, περισσότεροι από 11.000 ενήλικες διαγνώστηκαν με κατάθλιψη. Αυτό ανάγεται σε 231.000.000 ενηλίκους στον γενικό πληθυσμό!

Από αυτούς, περίπου 1.200 άνθρωποι (20.000.000 στον γενικό πληθυσμό) δήλωσαν ότι είχαν διαγνωστεί με καρδιακή νόσο ή εγκεφαλικό. Η ανάλυση για τη σύνδεση της κατάθλιψης με μη θανατηφόρες καρδιακές νόσους και εγκεφαλικό βρήκε ότι τα ποσοστά αυτών των περιστατικών αυξήθηκαν κατά 24% για κάθε άνοδο του επιπέδου σοβαρότητας της κατάθλιψης (ήπια, μέση, μετρίως σοβαρή, σοβαρή).

«Οι επιπτώσεις αυτού του φαινομένου είναι τεράστιες» είπε ο δρ Καν. «Κατανοώντας τη σχέση και τον βαθμό της επίδρασης της κατάθλιψης, μπορούμε να εντοπίσουμε, να προλάβουμε, να θεραπεύσουμε και να δημιουργήσουμε στρατηγικές για να βοηθήσουμε τη μείωση των καρδιαγγειακών ασθενειών και για να βελτιώσουμε τις ζωές των ατόμων, αντιμετωπίζοντας συγχρόνως ψυχικές διαταραχές και καρδιακές νόσους».

Δείτε επίσης: Βότανα για τον καρκίνο και οι… ευκολόπιστοι

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This