Γρήγορο φαγητό: Ο διπλός κίνδυνος για την υγεία

Τι να προσέξουμε

Must Read

Το γρήγορο φαγητό είναι βολικό και ενδεχομένως φθηνό, αλλά συνοδεύεται και από κάποιο κόστος για την υγεία μας. Σύμφωνα με την Αναστασία Ασλανίδη, κλινική διατροφολόγο, υπάρχουν πολλά που πρέπει να προσέξουμε. Έδωσε τις χρηστικές συμβουλές της, προχωρώντας σε παραδείγματα βγαλμένα από τα πιάτα της καθημερινότητας… όλων!

«Τα τρόφιμα των ταχυφαγείων συνήθως έχουν περισσότερα λιπαρά, θερμίδες και υψηλά επεξεργασμένους υδατάνθρακες από ό,τι χρειάζεται το σώμα σε ένα γεύμα. Αυτό μπορεί γρήγορα να οδηγήσει σε αύξηση βάρους και παχυσαρκία», εξήγησε η ίδια.

Και πρόσθεσε: «Για την καλύτερη γεύση αλλά και ασφαλή συντήρηση χρησιμοποιείται το νάτριο σε ιδιαίτερα αυξημένη ποσότητα. Για παράδειγμα ένα μπέργκερ μπορεί να περιέχει ολόκληρη την απαιτούμενη ποσότητα που χρειάζεται ο οργανισμός. Η υπερβολική ποσότητα νατρίου, ωστόσο, αυξάνει την αρτηριακή πίεση και βλάπτει τα αιμοφόρα αγγεία. Αυξάνει επίσης τον κίνδυνο για καρδιακή ανεπάρκεια, καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό».

Επιπροσθέτως, συμπλήρωσε: «Τα μπισκότα, τα ψωμάκια και τα παναρισμένα τρόφιμα είναι πλούσια σε επεξεργασμένους υδατάνθρακες που το σώμα διασπά σε γλυκόζη. Η μεγάλη, απότομη κατανάλωση υδατανθράκων προκαλεί την ίδια απότομη αύξηση αλλά και την απότομη πτώση του σακχάρου αφήνοντας τον οργανισμό με την έντονη αίσθηση κούρασης. Με την πάροδο του χρόνου, αυτές οι συνεχείς αυξομειώσεις γλυκόζης μπορεί να φθείρουν το πάγκρεας (το όργανο που παράγει την ινσουλίνη). Αυτό αυξάνει τις πιθανότητες για εμφάνιση του διαβήτη τύπου 2. Γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή και μέτρο τόσο στην κατανάλωση όσο και στην επιλογή τέτοιων εδεσμάτων».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This