Ολική αρθροπλαστική ισχίου και ολική αρθροπλαστική γόνατος: Τι προσφέρουν, ποια είναι τα πλεονεκτήματα

Must Read

Η ολική αρθροπλαστική ισχίου και η ολική αρθροπλαστική γόνατος αποτελούν επεμβάσεις κρίσιμες και σημαντικές για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα στις αρθρώσεις.

Με τη βοήθεια της σύγχρονης ιατρικής και την εφαρμογή νέων μεθόδων, οι επεμβάσεις αυτές προσφέρουν σημαντικά πλεονεκτήματα για τους ασθενείς και την υγεία τους.

Ολική Αρθροπλαστική Ισχίου

Η ολική αρθροπλαστική ισχίου αποτελεί μια επαναστατική τεχνική για την ορθοπεδική. Χαρίζει μια φυσιολογική καθημερινότητα σε όσους ασθενείς πάσχουν από κατάγματα, βαριές και εκφυλιστικές αρθρίτιδες του ισχίου αλλά και ρευματοειδείς αρθρίτιδες.

Οι τεχνικές της ολικής αρθροπλαστικής ισχίου είναι ελάχιστα επεμβατικές, όχι μόνο επειδή οι τομές είναι μικρές, αλλά επειδή οι μυς και οι τένοντες που περιβάλλουν το ισχίο μένουν προστατευμένοι.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να ελαχιστοποιούνται οι επιπλοκές, αλλά και να επιτρέπεται η άμεση κινητοποίηση του ασθενούς, μέσα σε λίγες ημέρες. Δίκαια  λοιπόν θεωρείται μία από τις πιο ασφαλείς και κλινικά αποτελεσματικές επεμβάσεις στο χώρο της χειρουργικής.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της επέμβασης;

Η ολική αρθροπλαστική ισχίου μπορεί να εφαρμοστεί με διάφορες μεθόδους, όπως την AMIS (Anterior Minimal Invasive Surgery), την ASI (Anterior Supine Intramuscular) αλλά και την Superpath.

Οι μέθοδοι αυτοί έχουν σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις παραδοσιακές προσεγγίσεις. Μερικά από τα πλεονεκτήματα αυτά είναι τα εξής:

  • Ελάχιστος πόνος μετά την επέμβαση
  • Ελάχιστος χρόνος νοσηλείας και αποθεραπείας
  • Μείωση κινδύνου εξαρθρήματος
  • Ομαλός τρόπος βάδισης

Ολική Αρθροπλαστική Γόνατος

Η ολική αρθροπλαστική γόνατος αποτελεί επίσης μια από τις πιο ασφαλείς και αποτελεσματικές χειρουργικές επεμβάσεις της Ορθοπεδικής. Δίνει αποτελέσματα και οριστική ανακούφιση από τον πόνο, χαρίζοντας στους ασθενείς ένα καλύτερο επίπεδο καθημερινότητας.

Όλο και περισσότεροι ασθενείς στρέφονται στη συγκεκριμένη μέθοδο, αφού περιορίζεται το χειρουργικό τραύμα, ενώ βελτιστοποιείται η λειτουργία της άρθρωσης.

Με την ολική αρθροπλαστική γόνατος, δύναται η αντικατάσταση των φθαρμένων ή ασθενών τμημάτων της άρθρωσης του γόνατος, με τη χρήση ειδικά σχεδιασμένων εμφυτευμάτων. Με αυτόν τον τρόπο ο πόνος ελαχιστοποιείται σημαντικά και βελτιώνεται η κινητικότητα.

Πλεονεκτήματα ολικής αρθροπλαστικής γόνατος

Η χρήση των μεθόδων MIS (Minimally Invasive Surgery – MIS) αλλά και PSI σε συνδυασμό με νέα πρωτόκολλα αναισθησίας, φυσικοθεραπείας και ταχείας ανάρρωσης, μπορούν να προσφέρουν τα εξής πλεονεκτήματα:

  • Μικρότερο μέγεθος τομής
  • Ελαχιστοποίηση πόνου μετά το χειρουργείο
  • Ελάχιστος χρόνος αποθεραπείας και νοσηλείας
  • Ταχεία επάνοδο του ασθενούς στην καθημερινότητα, έχοντας πλήρη αυτονομία

Βελτιωμένη ποιότητα ζωής

Και οι δύο τύποι αρθροπλαστικής προσφέρουν βελτίωση στην ποιότητα ζωής του ασθενούς, ανακούφιση από τον πόνο αλλά και αύξηση της κινητικότητας. Οι ασθενείς με προβλήματα αρθρώσεων μπορούν να απολαύσουν μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων και να επανέλθουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Οι πλέον σύγχρονες μέθοδοι, τα μέσα αλλά και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται στην αρθροπλαστική, έχουν ελαχιστοποιήσει τόσο τους κινδύνους, όσο και το χρόνο ανάρρωσης.

Δεν παύει ωστόσο να αποτελούν σημαντικές επεμβάσεις, που απαιτούν εμπειρία. Ο Βασίλειος Ι. Σακελλαρίου, Χειρουργός Ορθοπεδικός και επικεφαλής του Τμήματος Επανορθωτικής κι Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Ισχίου – Γόνατος στην Ορθοπεδική Κλινική «OSTEON», αλλά και διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, διαθέτει τη γνώση και τα μέσα, για να σας προσφέρει ασφαλή αποτελέσματα για μια καθημερινότητα γεμάτη κίνηση!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This