Η εξαντλητική άσκηση προκαλεί γήρανση!

Must Read

Το ρητό «παν μέτρον άριστον» έχει εφαρμογή και στη γυμναστική, καθώς, εάν είναι έντονη, μπορεί να προσθέσει… χρόνια στην εμφάνισή μας!

Είναι αλήθεια ότι η φυσική δραστηριότητα μειώνει τη βιολογική ηλικία μας, ωστόσο η εξαντλητική άσκηση (πολύωρη καθημερινή γυμναστική σε έντονο ρυθμό) έχει συνέπεια την πρόωρη γήρανση των κυττάρων μας.

Οι αλλοιώσεις που παρατηρούνται στο δέρμα είναι οι ρυτίδες, οι οποίες δημιουργούνται από την έντονη προσπάθεια, καθώς και η στεγνή και τραχιά επιδερμίδα.

Θα ήταν προτιμότερη η συστηματική γυμναστική μέτριας έντασης, ιδανικά δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα, από μία ώρα. Σημαντικό είναι η άσκηση, αεροβική (π.χ. περπάτημα, τρέξιμο) και αναεροβική (προπόνηση με βάρη), να είναι ισομερώς κατανεμημένη μέσα στην εβδομάδα.

Δείτε επίσης: Προφυλάξεις κατά της ουρολοίμωξης

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This