Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021

Καυτερές πιπεριές vs έμφραγμα και εγκεφαλικό

Ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου από έμφραγμα ή εγκεφαλικό μειώνεται σημαντικά στα άτομα που καταναλώνουν καυτερές πιπεριές, υποστηρίζουν ερευνητές από την Ιταλία.

Η έρευνα του Τμήματος Επιδημιολογίας του Μεσογειακού Νευρολογικού Ινστιτούτου Neuromed, του Τμήματος Ογκολογίας του Ινστιτούτου Υγείας Superiore di Sanita της Ρώμης, του πανεπιστημίου Insubria στο Βαρέζε και του καρδιολογικού κέντρου Mediterranean Cardiocentro της Νάπολης δημοσιεύτηκε στο περιοδικό του Αμερικανικού Κολεγίου Καρδιολογίας (JACC). Βασίστηκε στη μελέτη 22.811 ατόμων για οκτώ χρόνια και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσοι τρώνε τακτικά καυτερές πιπεριές τσίλι έχουν μειωμένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία κατά 23%, σε σχέση με όσους δεν τρώνε καθόλου.

Μείωση στον κίνδυνο εμφράγματος

Όσοι τρώνε τσίλι τουλάχιστον τέσσερις φορές την εβδομάδα εμφανίζουν μειωμένο κατά 40% κίνδυνο εμφράγματος, ενώ ο κίνδυνος εγκεφαλικού μειώνεται πάνω από 50%.

«Είναι ενδιαφέρον ότι η προστασία από τον κίνδυνο θανάτου είναι ανεξάρτητη από το είδος της διατροφής. Με άλλα λόγια, μπορεί κάποιος να ακολουθεί την υγιεινή μεσογειακή διατροφή και κάποιος άλλος να τρώει λιγότερο υγιεινά, παρ’ όλα αυτά για όλους το τσίλι δρα προστατευτικά» δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια Μαριαλάουρα Μπονάτσιο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ