Η αγάπη των ανθρώπων -και ειδικά των παιδιών- για τα μεταποιημένα τρόφιμα, το γνωστό μας junk food, μπορεί να είναι ένας λόγος για την έντονη αύξηση και τη σοβαρότητα των τροφικών αλλεργιών τις τελευταίες δεκαετίες, σύμφωνα με νέα μελέτη.
Ερευνητές του πανεπιστημίου της Νάπολης «Federico II» μελέτησαν παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών και διαπίστωσαν ότι τα παιδιά που είχαν τροφικές αλλεργίες είχαν στον οργανισμό τους υψηλότερα επίπεδα ενός συντηρητικού που προέρχεται από τα έντονα επεξεργασμένα τρόφιμα, σε σύγκριση με τα παιδιά που παρουσίαζαν αναπνευστικές αλλεργίες ή κανενός είδους αλλεργία.