Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020

Σύστημα επαυξημένης πραγματικότητας θα βοηθά τους τυφλούς

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Ένα νέο σύστημα επαυξημένης πραγματικότητας φιλοδοξεί να βοηθήσει ανθρώπους με προβλήματα όρασης, στο να μη στερούνται τη χαρά της επικοινωνίας!

Το «Project Tokyo» της Microsoft χρησιμοποιεί το headset Hololens AR, για να προσφέρει στον χρήστη του τη δυνατότητα να εντοπίζει τους ανθρώπους που προσπαθούν να επικοινωνήσουν μαζί του και να αντιλαμβάνεται πόσο μακριά του βρίσκονται.

Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στην ευαισθησία του συστήματος, ακόμα και σε μικρής έντασης ήχους. Το σύστημα ενεργοποιείται όταν κάποιος κοιτάζει προς το μέρος του ανθρώπου που φοράει τη συσκευή. Ολα τα συστήματα ήχου είναι ρυθμισμένα έτσι ώστε να δίνουν πληροφορίες για τον χώρο.

ΤΥΦΛΟΙ ΥΠΕΡΑΚΟΗ

Συγκεκριμένα, όσο πιο κοντά βρίσκεται ο άνθρωπος που θέλει να μιλήσει στον χρήστη τόσο πιο δυνατό είναι το κουδούνισμα του συστήματος, σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες που δίνει στο μπλογκ του το τμήμα Ερευνας της Microsoft.

Διαβάστε επίσης: «Μπλόκο» στον καρκίνο που σκοτώνει 6.500 άτομα το χρόνο στην Ελλάδα

«Κάθε φορά που είμαι σ’ έναν χώρο με δύο ή και τρεις ανθρώπους, ειδικά αν δεν ξέρω κάποιους, γίνεται πολύ πιο δύσκολο να το χειριστώ, καθώς οι άνθρωποι χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο τα μάτια ή τη γλώσσα του σώματος, για να δείξουν ότι θέλουν να μιλήσουν σε κάποιον», εξηγεί ο Peter Boscher, μηχανικός ήχου που συνέβαλε στο project και σε επίπεδο βιωματικής εμπειρίας, καθώς ο ίδιος είναι τυφλός.

Δυστυχώς, το σύστημα αυτό παραμένει, προς το παρόν, μόνο στο στάδιο του πρωτοτύπου και δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί σχέδια για την εμπορική διάθεσή του.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παναγιώτης Λιάκος
Παναγιώτης Λιάκος
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Χρήστος Μπολώσης
Χρήστος Μπολώσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ