Αντιμετωπίστε τις ημικρανίες με φυσικά ροφήματα

Must Read

Συνήθως η κεφαλαλγία είναι μονομερής (επηρεάζει το μισό μέρος του κεφαλιού) και παλλόμενη (ο πόνος αυξομειώνεται σε ένταση), ενώ διαρκεί από 2 έως 72 ώρες. Τα συσχετιζόμενα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν ναυτία, έμετο, φωτοφοβία (αυξημένη ευαισθησία στο φως), φωνοφοβία (αυξημένη ευαισθησία στον ήχο) και πόνο, ο οποίος γενικά επιδεινώνεται με τη σωματική δραστηριότητα. Ενας στους τρεις ανθρώπους με ημικρανία αντιλαμβάνεται μια αύρα: μια παροδική οπτική, αισθητική, λεκτική ή κινητική διαταραχή που σηματοδοτεί ότι ο πονοκέφαλος θα επέλθει σύντομα.

Οι ημικρανίες πιστεύεται ότι οφείλονται σε έναν συνδυασμό περιβαλλοντικών και γενετικών παραγόντων. Περίπου τα δύο τρίτα των περιπτώσεων αποτελούν κληρονομικές παθήσεις. Οι διακυμάνσεις στα επίπεδα ορμονών μπορεί επίσης να παίζουν κάποιον ρόλο: οι ημικρανίες επηρεάζουν ελαφρώς περισσότερο τα αγόρια απ’ ό,τι τα κορίτσια πριν από την εφηβεία, αλλά περίπου δύο έως τρεις φορές περισσότερο τις γυναίκες απ’ ό,τι τους άνδρες. Οι ακριβείς μηχανισμοί που προκαλούν τις ημικρανίες δεν είναι γνωστοί. Ωστόσο πιστεύεται ότι πρόκειται για νευραγγειακή διαταραχή. Η κύρια θεωρία σχετίζεται με την αυξημένη διεγερσιμότητα του εγκεφαλικού φλοιού και με τον μη φυσιολογικό έλεγχο των νευρώνων του πόνου στον πυρήνα του τρίδυμου νεύρου του εγκεφαλικού στελέχους.

Συμβουλές

Ευτυχώς υπάρχουν φυσικές λύσεις, η δράση των οποίων μετριάζει τα συμπτώματα με σκοπό την εξάλειψη των ημικρανιών και την επιτάχυνση της ανάρρωσης. Σε αυτό το άρθρο θέλουμε να αποκαλύψουμε τις πιο αποτελεσματικές φυσικές λύσεις, έτσι ώστε να μπορέσετε να τις δοκιμάσετε στο σπίτι.

Έγχυμα χαμομηλιού

Το χαμομήλι είναι ένα φυτό με χαλαρωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες μπορεί να μειώσουν τον παλμικό πόνο που προκαλούν οι ημικρανίες. Βράζετε ένα φλιτζάνι νερό και προσθέτετε μία κουταλιά της σούπας άνθη χαμομηλιού. Απομακρύνετε το μείγμα από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη για 10 λεπτά. Το σουρώνετε και το πίνετε μέχρι τρεις φορές την ημέρα.

Έγχυμα τζίντζερ

Η ρίζα του τζίντζερ έχει αντιφλεγμονώδεις και αναλγητικές ιδιότητες, χάρη στις οποίες ανακουφίζει από τους συνηθισμένους πονοκεφάλους, τις ημικρανίες και άλλα είδη πόνου που οφείλονται σε φλεγμονή. Προσθέτετε δύο κουταλιές της σούπας τριμμένη ρίζα τζίντζερ σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό και αφήνετε το μείγμα στην άκρη. Πριν το ανακατέψετε, προσθέτετε τον χυμό από μισό λεμόνι και μια κουταλιά της σούπας μέλι για να το γλυκάνετε. Το πίνετε σιγά σιγά, κατά προτίμηση πριν ο πόνος γίνει πολύ έντονος.

Έγχυμα κατιφέ

Ο κατιφές είναι ένα θαυμαστό αντιφλεγμονώδες φυτό που έχει ηρεμιστική δράση, η οποία ελέγχει τον πόνο και την κόπωση που προκαλούν οι ημικρανίες. Βάζετε τρεις κουταλιές της σούπας αποξηραμένα πέταλα κατιφέ σε μια κατσαρόλα με ένα φλιτζάνι νερό και το αφήνετε να βράσει για τρία λεπτά. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία, αφήνετε το μείγμα στην άκρη για μερικά λεπτά, φιλτράρετε το υγρό και το πίνετε μέχρι δύο φορές την ημέρα. Δε συνιστάται για άτομα που λαμβάνουν άλλα φάρμακα.

Εγχυμα βάρσαμου

Το βάρσαμο είναι ένα φυτό με αναλγητικές και καταπραϋντικές ιδιότητες, το οποίο μπορεί να ανακουφίσει από τον σοβαρό πόνο που προκαλούν οι ημικρανίες. Ζεσταίνετε ένα φλιτζάνι νερό και, όταν βράσει, προσθέτετε μια κουταλιά της σούπας βάρσαμο και το αφήνετε να εκχυλιστεί μέχρι το νερό να βράσει ξανά. Απομακρύνετε το έγχυμα από την εστία και το αφήνετε στην άκρη. Το πίνετε ζεστό πριν από κάθε γεύμα.

Έγχυμα δυόσμου

Ο δυόσμος είναι ένα φυτό πλούσιο σε ηρεμιστικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, χάρη στις οποίες μπορεί να σας βοηθήσει στην αντιμετώπιση των ημικρανιών. Βράζετε μια κούπα μεταλλικό νερό και, όταν είναι έτοιμο, προσθέτετε μισή κούπα φύλλα δυόσμο και αφαιρείτε από τη φωτιά. Αφήνετε το έγχυμα να κρυώσει για 15-20 λεπτά, σουρώνετε και πίνετε σιγά σιγά.

Εγχυμα μέντας

Η μέντα έχει καταπραϋντικές και χαλαρωτικές ιδιότητες που μπορεί να συμβάλουν στη θεραπεία των ημικρανιών. Προσθέτετε ένα κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη μέντα σε μια κούπα βραστό νερό, σκεπάζετε και αφήνετε το μείγμα να καθίσει για 10 λεπτά. Προσθέτετε μια κουταλιά της σούπας μέλι, για να το γλυκάνετε, και το πίνετε σιγά σιγά.

Μηλόξιδο

Το μηλόξιδο είναι ένας θαυμάσιος τρόπος να σταματήσετε αμέσως τις ημικρανίες όταν αυτές οφείλονται στο άγχος ή στη μυϊκή ένταση. Περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες και απαραίτητα μεταλλικά στοιχεία, τα οποία ενεργοποιούν το κυκλοφορικό σύστημα και δρουν ως αποτελεσματικές χαλαρωτικές ουσίες. Διαλύετε μια κουταλιά της σούπας μηλόξιδο σε ένα ποτήρι νερό και πίνετε το μείγμα με το πρώτο σημάδι ημικρανίας. Μην πίνετε πάνω από δύο ποτήρια την ημέρα.

Δείτε επίσης: Η κατάχρηση των αντιβιοτικών μπορεί να οδηγήσει στο νοσοκομείο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This