Γιατρός στις ΗΠΑ απαντά γιατί διασωληνόνονται ασθενείς που έδειχναν να μην πάσχουν βαριά

Must Read

Απάντηση στο μυστήριο για το πώς είναι δυνατόν ασθενείς που έδειχναν να μην πάσχουν βαριά να φτάνουν ξαφνικά και να χρειάζονται διασωλήνωση δίνει Αμερικανός γιατρός, που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το φαινόμενο της «σιωπηρής υποξίας».

Ο δρ Ρίτσαρντ Λέβιταν, ο οποίος αναλαμβάνει έκτακτα περιστατικά στο νοσοκομείο Μπελβί της Νέας Υόρκης, σε σχετικό του άρθρο στους «New York Times» αποκαλύπτει το φαινόμενο που παρατηρεί στους ασθενείς με Covid-19 που έχουν πνευμονία.

Ενώ οι πνεύμονές τους ήταν γεμάτοι είτε με υγρό είτε με πύον, δεν είχαν δυσκολία στην αναπνοή μέχρι τη στιγμή που χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Για την ακρίβεια, δεν είχαν ιδέα ότι είχαν τον κορωνοϊό μέχρι να φτάσουν στα έκτακτα περιστατικά και συχνά σε κρίσιμη κατάσταση, δηλαδή με υποξία, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλά επίπεδα οξυγόνου στους ιστούς, προκαλώντας βλάβη στα όργανα, και μερικές φορές στον θάνατο.

«Αυτό που μας εξέπληξε ήταν ότι οι ασθενείς δεν ανέφεραν αναπνευστικά προβλήματα, ακόμη και όταν οι ακτινογραφίες έδειχναν γενικευμένη πνευμονία και το οξυγόνο τους ήταν κάτω από το φυσιολογικό. Πώς μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο;» έγραψε χαρακτηριστικά ο γιατρός, ο οποίος λέει ότι τελικά οι ασθενείς μπορούν να εκπνέουν, παρά τη βαριά τους κατάσταση, το διοξείδιο του άνθρακα.

Προτείνει, δε, για την αποφυγή της «σιωπηρής υποξίας» την παρακολούθηση των ασθενών που έχουν συμπτώματα κορωνοϊού με οξύμετρα, ώστε να αντιληφθούν τον χαμηλό κορεσμό οξυγόνου πριν να είναι πολύ αργά. «Τα φυσιολογικά επίπεδα κορεσμού οξυγόνου για τους περισσιοτέρους είναι το 94% με 100%. Στους ασθενείς με πνευμονία λόγω κορωνοϊού είδα κορεσμούς ακόμη και 50%» επισημαίνει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This