Ο παραπανίσιος ύπνος απορυθμίζει τον εγκέφαλο, προσθέτει κιλά και προκαλεί πονοκεφάλους

Must Read

Αν νομίζετε ότι μόνο η αϋπνία σάς κάνει κακό και λατρεύετε να παρακοιμάστε για να συμπληρώσετε τον χαμένο ύπνο, περιμένετε να ακούσετε από το στόμα διακεκριμένης ειδικού τι επιπτώσεις έχει στον οργανισμό ο παραπανίσιος ύπνος.

Η Ολίβια Αρέτζολο από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας, η οποία είναι ερευνήτρια με ειδίκευση στη μελέτη του ύπνου, προειδοποιεί ότι όποιος κοιμάται πολύ απορυθμίζει το βιολογικό ρολόι του οργανισμού, με αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, να εμφανίζει από θολούρα στον εγκέφαλο μέχρι έλλειψη συγκέντρωσης στη δουλειά και παράλληλα να παίρνει κιλά.

Ειδικότερα, η ειδικός αναφέρει ότι περισσότερες από 10 ώρες ύπνου αλλοιώνουν τον κιρκάδιο ρυθμό, ο οποίος καθορίζει τι είδους ορμόνες θα απελευθερωθούν στον οργανισμό και ποια ακριβώς χρονική στιγμή. Αυτό, σύμφωνα με την Αρέτζολο, επηρεάζει την ενέργεια που διαθέτει κανείς, την ψυχολογική διάθεσή του και κατά πόσο αποτελεσματικά λειτουργεί ο εγκέφαλος.

Καθαρό μυαλό

«Η υπερυπνία προκαλεί μια αίσθηση σωματικής και ψυχολογικής εξάντλησης» επισημαίνει η ειδικός, εξηγώντας πως αυτό σημαίνει ότι κάποιος θα είναι δύσκολο να συγκεντρωθεί στη δουλειά του, δεν θα έχει καθαρό μυαλό και θα έχει μειωμένη απόδοση σε ό,τι κάνει. Επίσης, είναι πολύ πιθανό να έχει κακή διάθεση και να υποφέρει από πονοκέφαλο ή πόνους στους μυς. Τέλος, ο υπναράς θα δει το σωματικό βάρος του να αυξάνεται κατακόρυφα, καθώς για να αντιμετωπίσει την αίσθηση εξάντλησης καταφεύγει στο φαγητό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This