Σάββατο 12/6/2021

«Αθώο» το σπέρμα για τη μετάδοση του Covid-19

Ο νέος κορωνοϊός δεν… προτιμάει το ανδρικό σπέρμα για τη μετάδοσή του. Οι ερευνητές, που κατέληξαν στο σχετικό συμπέρασμα και έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα αναπαραγωγής «Fertility and Sterility», ανέλυσαν δείγματα σπέρματος από 34 άνδρες στην Κίνα κατά μέσο όρο έναν μήνα μετά τη διάγνωσή τους με Covid-19, από τον οποίο είχαν νοσήσει από ήπια έως μέτρια.

Τα εργαστηριακά τεστ δεν ανίχνευσαν τον κορωνοϊό σε κανένα δείγμα ούτε βρέθηκε κάποια ένδειξη του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στους όρχεις των ανδρών. «Αποτελεί σημαντικό εύρημα αυτής της μικρής προκαταρκτικής μελέτης ότι, όπως φαίνεται, ο ιός που προκαλεί τον Covid-19 δεν κάνει την εμφάνισή του στους όρχεις ή στο σπέρμα. Αν μία νόσος όπως η Covid-19 ήταν σεξουαλικά μεταδιδόμενη, αυτό θα είχε σοβαρές επιπτώσεις για την πρόληψή της και για την αναπαραγωγική υγεία των ανδρών σε βάθος χρόνου» δήλωσε ο αναπληρωτής καθηγητής Ουρολογίας Τζέιμς Χόταλινγκ του πανεπιστημίου της Γιούτα των ΗΠΑ.

Αντίθετα με τον SARS-CoV-2, οι ιοί Εμπολα και Ζίκα είναι και σεξουαλικά μεταδιδόμενοι. Ωστόσο, αν και η μελέτη δείχνει ότι οι πιθανότητες σεξουαλικής μετάδοσης του κορονοϊού είναι πολύ μικρές, δεν μπορεί να αποκλειστεί τελείως αυτή η πιθανότητα προς το παρόν, σύμφωνα με τους ερευνητές, καθώς κανείς από τους ασθενείς που εξετάστηκαν δεν είχαν αρρωστήσει σοβαρά από τον κορωνοϊό, οπότε δεν είχαν μεγάλο ιικό φορτίο στον οργανισμό τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ